Ponovo tesno u Banjaluci: Sparsi iz Sarajeva tek u poslednjih 30 sekundi slomili žilavi Lovćen

Samo je današnji meč između Slobode i Zlatibora za sada završen bez drame na drugom „bablu“

  • 0
Kenan Kamenjaš i Aleksa Popović, KK Spars Sarajevo - KK Lovćen Cetinje FOTO: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

ABA 2 liga kao da nas je pretplatila na dramatične završnice. U toku je treći dan nadmetanja klubova u drugom po jačini rangu na Jadranu u Banjaluci, odigrano je ukupno sedam duela, a samo jedan je rešen pre poslednjeg minuta. Sparsi iz Sarajeva i Lovćen sa Cetinja su se potrudili da u popodnevnom terminu nastave tu tradiciju, pa je njihov dvoboj rešen u penal završnici – 82:76.

Ruku na srce, Sarajlije su u poslednji minut unele pet poena zalihe što im je dalo određenu dozu sigurnosti protiv borbenih momaka sa Cetinja. Trojka Alekse Popovića dala je određenu nadu nominalnim gostima da mogu do čuda, ali je preostalih 30 sekundi bilo malo da se dođe bar do produžetka.

Najbolji kod domaćih bili su Adi Zahiragić i Kenan Kamenjaš sa po 14 poena, pratio ih je Orelik Gediminas sa jednim poenom manje, Nedim Buza je meč završio sa 11 poena, dok je jedini preostali dvocifreni bio Nejc Klavžar sa 10 ubačenih poena. U poraženoj ekipi istakao se pomenuti Popović sa 17 poena, a do dve cifre su dobacili Milutin Đukanović koji je meč završio sa 13 poena, potom Miloš Popović koji je ubacio 11, koliko je imao i Mašan Vrbica.

Koliko je ova utakmica bila zanimljiva i neizvesna govori podatak da nijedan tim ni u jednom momentu nije imao više od dva poseda prednosti. Maksimalnu prednost Sparsi su imali na samom kraju, dok je Lovćen najviše imao četiri poena na svom kontu. Videli smo bezbroj promena vođstva, tačnije blizu 20, pa je jasno zbog čega je meč morao da se rešava u poslednjim momentima.

Sparsi su tako došli do četvrte pobede, pošto su prvi balon završili sa skorom 2-2, a u Banjaluci imaju dva trijumfa. Jedan je upisan službenim rezultatom, jer Rabotnički nije doputovao na turnir. Sa druge strane, Lovćen je sada na 2-4, a u prvoj rundi u Boriku je savladao zemunsku Mladost.

Video: Jokić sjajno veče začinio zakucavanjem iz kontre: Denver ipak tesno izgubio protiv Jute

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA