Tragedija Mornara u poslednjem minutu: Barani vodili čitav meč, Pulen promašio trojku za produžetak

Kakva šteta za crnogorski tim koji je mogao do 2-0 u drugoj fazi Evrokupa

  • 2
džejkob pulen Foto: Tanjug/AP

Imaće za čime da žale u Baru. Mornar je vodio kroz čitav tok meča, doduše ne nekom prevelikom razlikom, ali činilo se da ima River Andoru u svojim rukama. I onda je došao poslednji minut, napad Pavićevićevog tima je potpuno stao i Španci su ugrabili ono što su želeli – pobedu. Tako je tim iz Crne Gore osetio gorčinu prvog poraza u drugoj fazi Evrokupa – 71:74.

Nije moralo tako da bude. Na ulasku u poslednja dva minuta imali su četiri poena prednosti, a onda su potpuno stali, nisu postigli nijedan poen do kraja i dozvolili su Andori da preokrene rezultat u svoju korist. Veoma važnu trojku sa njihovog stanovišta postigao je Klevin Hana na oko 40 sekundi do kraja. Nemanja Gordić i Džejkob Pulen su potom promašili po šut za dva, da bi Tajson Perez bio precizan za Špance na drugoj strani sa penala.

Usledio je poslednji napad, šut je pripao Džejkobu Pulenu, koji je iz veoma teške pozicije promašio za tri poena i propustio šansu da Baranima donese bar produžetak.

On je na kraju bio i najefikasniji u ekipi Mornara sa 22 poena, a ujedno je bio i jedini dvocifren. Nemanja Gordić i Keni Gabrijel imali su samo po devet poena. Sa druge strane, Klevin Hana je završio sa 16 poena, dok je Artjom Parahovski imao čak 12 poena na svom kontu. Dvocifren je bio i Džeremi Senglin sa 11 poena.

Kao što smo pomenuli, Barani su vodili kroz prve tri četvrtine. Kretala se ta prednost od jednog poseda, pa sve do deset poena razlike, ali je krajem trećeg i u četvrtom kvartalu Andora uplaila motore i pokazala zašto je nedavno igrala u polufinalu Evrokupa.

Mornar sada ima skor 1-1, baš kao i Andora u Grupi H. Prvo mesto drži Uniks iz Kazanja sa dve pobede, dok je na začelju Gran Kanarija koja ima 0-2.

Video: Jokić sjajno veče začinio zakucavanjem iz kontre: Denver ipak tesno izgubio protiv Jute

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Www

    20. januar 2021 | 23:26

    Bas me briga za mornar nek pukne svaku...

  • ejej

    20. januar 2021 | 22:11

    Bas bzvz pukli, morao je vise Lukovic da igra, Smith nije mogao nista protiv Parahuskog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA