Potpuno ludilo u Partizanovoj grupi: Trento vodio +28, pa jedva sačuvao pobedu u poslednjoj deonici

Lokomotiva poklekla tek u poslednja tri minuta

  • 9
KK Trento

Foto: MN Press

Teško da je mogla da bude luđa preostala utakmica u Partizanovoj grupi Evrokupa. Bili smo na pragu da vidimo možda i najveći preokret u istoriji ovog takmičenja, pošto je Trento protiv Lokomotive u jednom trenutku vodio sa 28 poena prednosti, potom dopustio Rusima da priđu na posed zaostatka, ali je na kraju ipak slavio koliko-toliko ubedljivu pobedu - 96:84.

Prilično šokantno po goste je krenula utakmica u Italiji. Trento je igrao neprepoznatljivo u odnosu na onaj prvi duel sa Partizanom kada nisu mogli da pogode apsolutno ništa. To se izgleda vratilo večeras, pošto je u prvom poluvremenu ulazilo sve redom. Italijani su postigli čak 61 poen u prvih 20 minuta i tako trasirali put ka pobedi.

No on nije bio lak kako se to isprva činilo. Iako je polovinom druge deonice bilo +28, a potom na poluvremenu zadovoljavajuća 22 poena prednosti, Lokomotiva je odigrala furioznu treću četvrtinu, koju je dobila rezultatom 32:13, te tako u potpunosti anulirala ogroman zaostatak.

Četvrta deonica donela je prilično „gustu“ igru, Trento je uspevao da se održi u prednosti, ali je Lokomotiva konstantno pretila. Sve do poslednja tri minuta kada je domaćin napravio seriju 7:0 i tako konačno prelomio meč. Tim iz Krasnodara taj zaostatak nije uspeo da pokrije i sada potpuno iznenađujuće posle dva kola ima dva poraza. A u narednom kolu dočekuje Partizan...

Ubedljivo najefikasniji kod domaćih bio je Luk Mej sa 25 poena i čak 15 skokova, čime je došao do 34 indeksna poena. Istakao se i Džekori Vilijams sa 17 poena, a dvocifreni su redom bili Džeremi Morgan sa 14 poena, Geri Braun sa još dva manje, te Viktor Sanders sa 10 poena. U timu Lokomotive do 20 poena došao je Džordan Kroford, Vil Kamings je postigao 13 poena, a istakli su se Mindaugas Kuzminskas sa 12 poena, Mantas Kalnietis sa jednim manje i Kevin Hervi koji je meč završio sa 10 poena.

Trento u narednom kolu igra protiv Metropolitana u Francuskoj, dok Lokomotiva dočekuje Partizan. Stanje u grupi je takvo da samo pariski tim ima 2-0, prate ga Partizan i Trento sa 1-1, dok Lokosi imaju 0-2.

Video: Jokić sjajno veče začinio zakucavanjem iz kontre: Denver ipak tesno izgubio protiv Jute

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA