≫ 

Sjajni Martins Igbanu dabl-dablom oborio Podgoricu, Mladost hita ka gornjem delu tabele ABA 2 lige

Kvamejn Mičel postigao važnu trojku na oko dva i po minuta pred kraj

  • 0
Martins Igbanu, KK Mladost Zemun

Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanpović

Mladost je zaigrala onako kako zna i ume! Na taj način nije bilo problema da se savlada odlična ekipa Podgorice, koja je do ove utakmice imala samo jedan poraz na svom kontu. Po notama Martinsa Igbanua i Kvamejna Mičela, Zemunci su došli do treće pobede u ABA 2 ligi i tako popravili šanse da se nađu u samom vrhu nakon regularnog dela prvenstva – 71:79.

Najefikasniji u timu iz Zemuna bio je pomenuti Kvamejn Mičel sa 19 poena, a tome je dodao i 12 skokova za dabl-dabl. Dvocifren je bio Kvamejn Mičel sa 14 poena, pratio ga je Trej Dreksel sa jednim manje, ali i samo 21,4% šuta iz igre, a isto toliko je ubacio Matija Belić. Još vredi istaći Dušana Tanaskovića koji je postigao 11 poena. U Pogorici se istakao Miloš Koprivica sa 15 poena i 11 skokova, a pratili s uga Vladimir Tomašević sa 11 poena, odnosno Novak Musić sa devet poena.

Mladost je odigrala zaista odličnu prvu četvrtinu. Za razliku od meča protiv Lovćena, puleni Dragana Jakovljevića su danas uspevali relativno lako da dođu do poena tokom prve četvrtine. Tada su došli i do prve osetije prednosti, što i ne čudi, pošto su u uvodnih deset minuta uspeli da postignu čak 30 poena.

U dobrom ritmu je tim iz Zemuna igrao i u nastavku. U ekipi Podgorice nije bilo preterano raspoloženih igrača izuzev Miloša Koprivice, koji je brzo stigao i do dabl-dabl učinka. Nedostajao je definitivno na ovom meču za Podgoričane Novak Musić, koji ih je vodio do pobede na prvom meču protiv Širokog. Lošu partiju pružio je i Marko Kovačević, koji u proseku dolazi do dvocifrenog učinka. Samim tim nije bilo čudno što je Podgorica na poluvremenu imala zaostatak od 11 poena za Zemuncima.

Novak Musić, KK Podgorica

Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Treća četvrtina bila je šuterski katastrofalna za oba sastava. Ništa nije išlo od ruke nijednoj od ekipa, mada je Podgorica delovala kao da se nalazi u nešto boljem ritmu u odnosu na Zemunce. Trej Dreksel je katastrofalno šutirao večeras, ali je imao tu sreću da je raspoložen bio Kvamejn Mičel, koji je poništio njegove promašaje.

Upravo je Mičel postigao jako važnu trojku na oko dva i po minuta pred kraj meča, kada je ponovo odveo Mladost na dvocifrenu razliku nakon što je Podgorica ozbiljno pripretila da se potpuno vrati u meč. Uspeo je Jakovljevićev tim da prednost zadrži do samog kraja i da upiše važnu pobedu u ABA 2 ligi.

Zemunci su tako došli do treće pobede iz šest kola ove sezone na Jadranu, dok je Podgorica na skoru 4-2. Srpski tim u narednom kolu igra protiv Sparsa iz Sarajeva, što će takođe biti jako važan meč, dok Podgorica na zatvaranju igra sa Borcem iz Banjaluke, domaćinom turnira.

ABA 2 LIGA - 6. KOLO

 

Sreda

Spars Sarajevo - Lovćen Cetinje 82:86

Podgorica - Mladost Zemun 71:79

Četvrtak

Gorica - Rabotnički Skoplje 20:0 (službeni rezultat)

17.00: Široki Brijeg - Borac Banjaluka

21.00: Sutjeska Nikšić - Helios Suns Domžale

Petak

13.00: MZT Skoplje - Sloboda Užice

17.00: Zlatibor - Studentski centar

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA