≫ 

Srbima ni sekunda u NBA ligi, odmah pao trojac Irving-Durant-Harden, tripl-dabl Dončića

Nemanja Bjelica je, sada već totalno jasno, totalno ispao iz rotacije Sakramenta, pa je u porazu Kingsa od Los Anđeles Klipersa 115:96, presedeo čitav meč na klupi

  • 1
nikola jokic, denver

Foto: Tanjug/Ap

Bilo je burno u noći između srede i četvrtka u NBA ligi, ali bez Srba koji u svojim timovima nisu dobili ni sekund prilike. U centar pažnje izvukao se poraz Bruklina od Klivlenda nakon produžetaka 147:135, iako su Netsi u arsenalu imali celokupni trio Kevin Durant - Džejms Haden - Kajri Irving.

Da krenemo od Srba - Nemanja Bjelica je, sada već totalno jasno, totalno ispao iz rotacije Sakramenta, pa je u porazu Kingsa od Los Anđeles Klipersa 115:96, presedeo čitav meč na klupi.

Istu ulogu je imao i Boban Marjanović u sastavu Dalasa koji je porazio Indijanu na gostovanju 124:112 uz sjajnu partiju Luke Dončića koji je došao do tripl-dabl učinka. Luka je došao do učinka koji u njegovim godinama nisu uspeli da ostvare ni čuveni Medžik Džonson, Oskar Robertson ili Lebron Džejms. Štaviše, sva trojica zajedno imaju jedan tripl-dabl manje od slovenačkog reprezentativca ako se gleda učinak do 22. godine.

Nije slovenački reprezentativac bio po sve najefikasniji, pošto je to bio Kristaps Porzingis sa 27 poena (uz 13 skokova), ali je sa 13 poena i po 12 skokova i asistencija uz jednu blokadu popunio sve kolone.

Svi su iz velikog trojca dali sve od sebe da Bruklin savlada Kavalirse u Klivlendu, ali to nije pošlo za rukom gostima koji su poraženi sa 147:135, dok je posle četiri četvrtine bilo 113:113.

Imajući u vidu šta Netsi sada imaju, mnogi su pomislili da ovde neće biti previše problema, ali ne samo da je bilo, već su i nedavno trejdovani igrači Bruklina u Klivlenda pokazali zube.

Prins sa 17 i Alen sa 12 poena i 11 skokova su dali svoj doprinos Kavalirsima koji su junački bili predvođeni Sekstonom koji je sa 42 poena bio najefikasniji igrač susreta i najzaslužniji što je veliki trio odma pao.

A, što se tiče trojca na drugoj strani - Durant je ostvario dabl-dabl sa 38 poena i 12 skokova, Harden tripl-dabl sa 21 poenom, 10 skokova i 12 asistencija i Irving 37 poena. Monstruozne brojke koje su sada malo značile, ali i ovde nam je jasan kapacitet Bruklina koji će sigurno izvršiti kalibražu za naredne duele.

Filadelfija je na svom terenu savladala Boston sa 117:109, Žoel Embid je briljirao sa 42 poena i 10 skokova, a sjajnu partiju odigrao je i Trej Jang za Atlantu koja je slavila protiv Detroita sa 123:115. On je sakupio 38 poena i 10 asistencija, te je uz kolegu Kolinsa (31 poen i 11 skokova) bio najzaslužniji za trijumf Hoksa.

Majami je bio bolji od Toronta u gostima 111:102, a Finiks od Hjustona 109:103.

Mineosta je doživela neverovatnu nesreću i pad protiv Orlanda. "Vukovi" su u jednom momentu treće četvrtine imali čak +20 protiv Medžika koji su konstantno patili i bili u dvocifrenom zaostatku nakon prve deonice.

Ipak, malo po malo, Orlando se vraćao i na nekih tri minuta do kraja utakmice napravio seriju 9:0 koja je bila odlučujuća u sustizanju protivnika i pobedu na kraju od 97:96. Najzaslužniji za taj podvig na kraju bio je Nikola Vučević sa 28 poena, dok je Evan Furnije postigao četiri poena manje.

Golden Stejt je na pogon, a koga druga do, Stefa Karija teško potukao San Antonio sa 121:99, a uzdanica Voriorsa je uz dabl-dabl 26 poena i 11 skokova predvodila svoj tim.

Video: Jokić sjajno veče začinio zakucavanjem iz kontre: Denver ipak tesno izgubio protiv Jute

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA