≫ 

Kakva čast: Nataši Kovačević "Orden viteza Nacionalnog reda“ Francuske

U obrazloženju je rečeno da je Francuska prepoznala sportsko angažovanje najvišeg nivoa, uprkos svim ličnim problemima i iskazanoj podršci mladim sportistima koji imaju poteškoće

  • 0
Košarkaški savez Srbije, KSS, dodela nagrada

Foto: Marko Jovanović

Bivša košarkašica Srbije Nataša Kovačević dobila je "Orden viteza Nacionalnog reda“ Francuske, saopštio je Košarkaški savez Srbije (KSS).

Kako se navodi, Kovačević koja je već nekoliko godina deo tima KS S-a dobila je pismo ambasade Francuske u Beogradu u kome piše da joj je, na predlog amabasade Francuske, predsednik Emanuel Makron dodelio "Orden viteza Nacionalnog reda“.

U obrazloženju je rečeno da je Francuska prepoznala sportsko angažovanje najvišeg nivoa, uprkos svim ličnim problemima i iskazanoj podršci mladim sportistima koji imaju poteškoće, kao i da je Natašino angažovanje bilo pravi pokazatelj i upečatljiva ilustracija francusko-srpskih odnosa u domenu sporta, izuzetne solidarnosti, uzajamne pomoći i međusobnog poštovanja.

- Počastvovana sam imenovanjem za viteza Nacionalnog reda za zasluge Republike Francuske. Priznanje je svojevrsna kruna zajedničkom radu na unapređenju srpsko-francuskih veza, kao i veliki podstrek za budućnost. Ovo priznanje za mene predstavlja veliku odgovornost koju ću nastojati da opravdam. Snaga svakog pojedinca je u grupi ljudi koji ga okružuju, a u ovom našem poduhvatu posebnu zahvalnost dugujem ambasadi Francuske u Srbiji, gospodinu Žan Pjeru Siutatu, Goranu Radonjiću, Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije, Košarkaškom savezu Srbije, „Sinesport“ produkciji, kao i mnogima drugima koji će se prepoznati - rekla je Kovačević za sajt KS S-a.

Video: Partizan sve dalje od plej-ofa ABA lige: Budućnost trijumfovala u Morači

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA