≫ 

Ko je igrač koji je razbio Durenta, Hardena i Irvinga? Proslavio se u meču "3 na 5" i sumo odbranom

Kolin Sekston zasenio veliku trojku, a blistave trenutke je imao i tokom koledž karijere

  • 0
Collin Sexton Foto: Tanjug/AP

Ljubitelji najbolje košarke na svetu u noći između srede i četvrtka svedočili su istinskom spektaklu u režiji Klivlenda i Bruklina, tokom kojeg su se mrežice bukvalno "usijale" od napadačkog uragana na obe strane. Na kraju, posle dva produžetka, Kavsi su, na iznenađenje većine, slavili rezultatom 147:135.

Bio je to dugo čekani, prvi zajednički meč nedavno formiranog velikog trija Netsa, Durent-Harden-Irving, ali su već na prvom koraku osetili da nisu nedodirljivi, odmah su naišli na problem koji je u Klivlendu imao svoje ime i prezime - Kolin Sekston!

Plejmejker Kavsa je odigrao utakmicu karijere protiv Bruklina, napadački je razneo goste, zatrpao je koš "Mrežica" sa čak 42 poena, ubacio je neke ključne trojke u drugom produžetku, u kojem je "odsvirao resital" i garnirao ga sa 15 poena u samo 5 minuta!

Čak je i nekadašnji miljenik navijača Klivlenda, nosilac prstena sa ovim klubom, Kajri Irving, na kraju manje žalio zbog poraza, a više veličao igru nove NBA zvezde.

- Morate voleti NBA košarku zbog ovakvih stvari. Bilo mi je drago svaki put kad je Sekston ubacivao one šueteve - rekao je posle meča Irving.

I zasta, nećete čuti baš svaki dan da protivnički igrač ovako hvali rivala, još direktnog čuvara, jer je Sekston nekoliko ključnih trojki ubacio upravo preko Kajrijeve ruke koja je inače Klivlendu isporučila 37 poena u "blokbaster" predstavi večeri.

Kajri nije bio najefikasniji u poraženom timu, Durent je bio za poen bolji, dok je Harden morao ovog puta da se zadovolji tercijarnom ulogom, pa je bio ispod svog ovosezonskog proseka. Ubacio je Klivlendu 21 poen, pri čemu je uzeo daleko manje šuteva od Durenta i Irvinga.

Pomenuti trio je zbirno ubacio 96 poena za Netse, u većini slučajeva bilo bi to sasvim dovoljno da se slomi rival, ali je Sekston sa saigračima imao druge planove. Ovaj 22-godišnji kombo plej, koji igra treću sezonu za Klivlend, potvrdio je reputaciju neumoljivog "skorera" koja ga prati još iz koledž dana.

Iz tog perida verovatno je najslavniji trenutak imao 2017. godine, sezonu pre odlaska na NBA draft, kada je za svoj Alabama Univerzitet postigao 40 poena protiv Minesote, u meču u kojem je njegov tim, zbog tuče dve ekipe, ostao sa samo tri igrača na parketu.

Rival je imao petorku na raspolaganju, očekivao se lagan posao i ubedljiva pobeda, ali je uprkos značajnoj brojčanoj nadmoći pobedio rezutatom 89:85.

Sekston je činuo čuda u tom neravnopravnom odmeravanju snaga, gurao je do krajnjih granica odbranu rivala i malo ko je verovao da jedan igrač može da pravi toliku razliku u napadu. Nije uspeo da donese čudesnu pobedu Alabami, ali je tada svaki košarkaški fan koji drži do sebe čuo za Kolina Sekstona i njegove bravure.

Collin Sexton Foto: Tanjug/AP

Pažnju na sebe u svojoj "ruki" sezoni Sekston je privukao na meču protiv Lejekrsa kada je u "sumo stavu" čekao potez Džoša Harta.

Sjajni plej ove sezone igra sezonu karijere u NBA, u proseku po meču postiže 27 poena, daleko je najbolji košgeter ekipe i lider franšize koja od odlaska Lebrona Džejmsa traži igrača koji bi mogao da povede Kavse ka najvišim dometima kao što je to nekad radio "Kralj".

Vredi u ovoj priči pomenuti još dvojicu igrača Klivlenda kojima je naročito draga bila ova pobeda nad Bruklinom.

U pitanju su Džeret Alen i Tauron Prins, tandem koji je u velikoj razmeni četiri kluba, upravo iz Netsa nedavno stigao u Ohajo. Alen je porazu svog doskorašnjeg kluba doprineo sa 12 poena, dok je Prins bio još efikasniji sa 17.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA