≫ 

Zenit gazi, već je treći: Beron i družina "poništili" još jednu veliku partiju Vase Micića

Sjajno igra ruski tim ove sezone

  • 0
Vasilije Vasa Micić, Šejn Larkin Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Zenita još jednom su opravdali reputaciju najprijatenijeg izenađenja Evrolige ove sezone i poptuno zasluženo izbili su na treće mesto u poretku na tabeli. Ekipa Ćavija Paskvala upisala je još jednu veliku pobedu, porazila je favorizovani Anadolu Efes rezultatom 85:78, što joj je omogućilo da se pozicionira odmah iza liderskog tandema CSKA i Barselone.

Još jednu sjajnu partiju za turski tim odigrao je srpski košarkaš Vasilije Micić, upisao je 23 poena ovog puta, uz nešto lošije procente šuta za tri poena (1/6), Larkin ga je pratio sa 20, no supertandem Efesa ovog puta nije bio dovoljan za trijumf.

Ruski tim je imao daleko više napadački raspoloženih igrača, čak sedmoricu "dvocifrenih", što je ovog puta bilo ključno da se dobije utakmica.

Vil Tomas je bio najefikasniji sa 14 poena, po 13 su dodali Pengos i Holins, Zubkov je imao 12, Gudaitis 11, a Beron i Ponitka po 10 poena.

Bivši šuter Crvene zvezde je bio u svom elementu u poslednjoj deonici, ubacio je jednu važnu trojku, u momentima kada je Efes zapretio naletom i potencijalno neizvesnom završnicom. Ipak, Amerikanac je, uz Pengosa, dalekometnim hicima održao Zenit na bezbednom rezultatskom odstojanju u samoj završnici.

Ruski tim je vodio čitav meč, u drugoj deonici i sa najvećih 23 poena razlike, pa se nazirao i debakl Efesa.

Ipak, treća deonica donela je potpuno drugačiji odnos snaga, gosti su serijom poena uspeli da svedu razliku na desetak poena, a u trećoj deonici i da se približe na samo "minus šest".

Srećom po domaći tim, imali su dovoljno jakih aduta na raspolaganju u tim trenucima, Tomas je vratio tim u poenterski ritam, a onda je sve posle bilo lakše, iako su Micić i Larkin dugo mučili odbranu Paskvalovog tima.

Evroliga, 21. kolo

Zenit - Anadolu Efes 85:78

Panatinaikos - Himki 20:00

Makabi - Real Madrid 20:05

Armani - Bajern 20:45

Asvel - Valensija 20:45

Petak

CSKA - Fenerbahče 18:00

Crvena zvezda - Barselona 19:00

Žalgiris - Olimpijakos 19:00

Baskonija - Alba 21:00

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Teleraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA