≫ 

Cedevita Olimpija opet bolja od Budućnosti, Jaka i Ameri "išamarali" Podgoričane u ABA derbiju

Drugi meč dva tima u dva dana, i nova pobeda Ljubljančana

  • 8

Sa Evrokup terena košarkaši Cedevite Olimpije i Budućnosti prebacili su se na ABA front, a epilog je bio isti kao pre dva dana, zapravo još ubedljiviji u korist ekipe iz Slovenije. "Zmajčeki" su u odloženom meču 5. kola Regionalnog takmičenja, u derbiju kandidata za vrh, deklasirali Podgoričane rezultatom 95:84.

Dav tima sada su se poravnala po broju pobeda, imaju skor 10-3 i po dva meča manje na svom kontu.

Ponovo je sjajnu partiju za Ljubljančane pružio Jaka Blažič, prednjačio je sa 28 poena ovog puta, pogodio je pet trojki iz šet pokušaja, dao pečat i ovom trijumfu ekipe Jurice Golemca.

Pratio ga je već standardno odlični Peri sa 17 poena, Džons je dodao 20, i to je trojka koja je pravila najveći dar mar pred košem Budućnosti i pronalazila najbolja rešenja u napadu.

Dve ekipe su, podsetimo, nedavno igrale daleko neizvesniji meč u okviru Evrokupa, Olimpija je dobila u finišu sa 74:71, i delovalo je da ćemo nešto slično gledati i ovog puta. Tako je barem izgledalo posle prvog poluvremena, koje je završeno tek malom prednošću domaćeg tima - 42:36.

Ipak, u trećoj deonici igra gostiju se raspala, pred poslednji period Cedevita Olimpija je imala velikih 19 razlike i tu je meč, po pitanju pobednika, bio rešen.

U poraženom timu bolji od ostalih bili su Melvin Edžim sa 18 poena, Danilo Nikolić sa 14, i Nikola Ivanović sa 13 poena.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA