Adetokunbo ponovo slabiji od Lebrona, kada Mičel igra kako treba za Jutu nema problema

Džezeri upisali sedmi uzastopni trijumf, Golden Stejt iznenađujuće poražen od Njujork Niksa uprkos dobroj Karijevoj partiji

  • 0
Donovan Mičel

Foto: Tanjug/AP

Iz sezone u sezonu Milvoki Bakse nekako istaknemo u prvi plan kada je borba za titulu u pitanju, ali oni u najvažnijim susretima nikako da dokažu da imaju taj šampionski karakter. Jeste tek početak regularnog dela sezone i jeste da ih ovaj poraz neće toliko boleti, ali Los Anđeles Lejkersi su im još jednom pokazali da su trenutno na višem nivou i to na njihovom terenu – 106:113.

Još jednom smo gledali okršaj Lebrona Džejmsa i najkorisnijeg igrača lige prethodne dve sezone, Janisa Adetokunba. I ponovo je bolji bio košarkaš Jezeraša, pošto je meč završio sa čak 34 poena na svom kontu, a na sve to je dodao šest skokova i osam asistencija. Sa druge strane, grčki košarkaš je došao do dabl-dabl učinka upisavši 25 poena uz 12 uhvaćenih lopti i tri podeljene.

Ruku na srce, Milvoki jeste bolje otvorio ovu utakmicu i imao je prednost kroz veći deo prvog poluvremena, ali je kako se ona kako se poluvreme bližilo kraju postajala sve manja, da bi na kraju i prešla na stranu Lejkersa, koji u drugom poluvremenu nijednom nisu dopustili Baksima da povedu. Jesu domaći uspeli da ovaj meč uvedu u dramatičan tok serijom 9:0 kada su prišli na 100:102, ali je to bilo sve od njih večeras.

Zadovoljna svojom igrom mora da bude i ekipa Jute Džez, koja je vezala sedmu uzastopnu pobedu. Noćas je žrtva ekipe iz Solt Lejk Sitija bio Nju Orleans, koji je nakon 43 postignuta poena u prvoj četvrtini polako počeo da pada, pa Džezeri nisu imali problema da na kraju upišu dvocifren trijumf – 129:118.

Ponovo se dokazalo da kada Donovan Mičel odigra dobru utakmicu, da za Jutu jednostavno nema problema. Američki košarkaš postigao je 36 poena, dodao je sedam skokova i pet asistencija i bio je najkorisniji igrač utakmice. Sa druge strane, dobre partije su pružili Zajon Vilijamson sa 27 poena i tri skoka, te Brendon Ingram sa 23 poena i dve asistencije, ali to nije bilo dovoljno da se noćas dođe do pobede u Solt Lejk Sitiju.

Nije se proslavio ni Golden Stejt, koji jeste imao raspoloženog Stefa Karija u svojim redovima, ali koji pored njega nije imao nikoga ko bi mogao dodatno da mu pomogne. Rezultat svega je iznenađujuća pobeda Njujork Niksa, koji su se posle 16 odigranih utakmica istakli kao kandidati za plasman u plej-of u Istočnoj konferenciji – 104:119.

Do pobede je tim sa Istoka vodio Ar Džej Baret, koji je noćas igrao najbolju partiju u karijeri, ubacivši 28 poena uz dva skoka i pet asistencija. Sa druge strane, pomenuti Kari došao je do učinka od 30 poena, tri uhvaćene lopte, a imao je i četiri asistencije. Ratnici su gubili od početka do kraja, ta prednost je u nekoliko navrata bila blizu margine od 20 poena, pa je jasno da su Niksi lako došli do trijumfa.

NBA REZULTATI

 

Milvoki – Los Anđeles Lejkers 106:113

Golden Stejt – Njujork Niks 104:119

Juta – Nju Orleans Pelikans 129:118

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA