≫ 

„On stvarno ne promašuje!“: Srpski košarkaš rekorder ABA lige po procentima na šutu sa distance

Marko Jošilo trenutno ima 69,2% uspešnosti za tri poena u regionalnom takmičenju

  • 0
Marko Jošilo FOTO: ABA liga / Igokea, Nikola Vuruna

Igokea igra fantastično, pre nekoliko dana je savladala Krku na svom terenu uprkos dvocifrenom zaostatku na poluvremenu i upisala je jedanaestu pobedu u sezoni. Tim iz Laktaša se polako, ali sigurno kandiduje za jedno od mesta koje vodi u plej-of, pa stoga ne čudi što i sami košarkaši ove ekipe dolaze u prvi plan.

Tako Marko Jošilo, dugogodišnji igrač Krke iz Novog Mesta koji je od ove sezone član tima Dragana Bajića, trenutno ima čak 69,2% uspešnosti na šutu sa distance. Tačnije, srpski košarkaš postigao je 27 trojki iz 39 pokušaja, što je rekord regionalnog takmičenja za jednu sezonu.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели ABA Liga (@aba.liga)

U obzir su uzeti, naravno, samo igrači koji su odigrali bar pet utakmica ove sezone i koji u proseku šutiraju više od jednog puta za tri poena na susretu. Poređeni radi, naredni na toj listi je Džerod Džons iz Cedevita Olimpije koji ima 59,32% uspešnosti, a prate ga Keni Gabrijel sa 55,8%, te Lengston Hol sa 53,8%. Roko Leni Ukić je takođe sasvim solidan, što je potvrdio od povratka u Split, pošto trenutno stoji na 53,5%.

Saigrač Marka Jošila u Igokei, Tai Voler pohitao je na Instagram kako bi pohvalio srpskog košarkaša.

- On zaista ne promašuje! – oduševljen je bio američki košarkaš.

Videćemo da li će Jošilo uspeti da održi ove procente kako sezona bude odmicala i približavala se onom najvažnijem delu.

Video: Cedevita Olimpija nadigrala umorne Podgoričane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA