≫ 

Dalas Maveriksi protiv Real Madrida i to u Sloveniji! Sprema nam se pravi košarkaški spektakl

Nema dileme da bi ljubitelji košarke iz naše zemlje pohrlili put Ljubljane, samo da se situacija sa koronom što pre smiri...

  • 0
Luka Dončić

Foto: Tanjug/AP

Kakav bi to spektakl bio, možemo samo da zamislimo! Dalas Maveriksi u Sloveniji, na samo nekoliko stotina kilometara od Srbije. Verujemo da bi u dvorani bilo i brdo navijača iz naše zemlje, naravno kada se situacija sa koronom konačno smiri, a nadamo se da će se to desiti koliko do leta.

Povod je, naravno, taj što Luka Dončić dolazi upravo iz Slovenije gde je napravio svoje prve košarkaške korake u Union Olimpiji. Odatle je otišao put Real Madrida, a ostalo je istorija i svima veoma dobro poznato.

Prava stvar bi bilo održavanje dve prijateljske utakmice, koje se planiraju, u Madridu i u Sloveniji. Ne može tačno ni da se proceni gde Luku više vole, da li u klubu gde je proveo čitavo detinjstvo ili u njegovoj domovini kojoj je doneo zlato na Evropskom prvenstvu. U suštini, vrlo je moguće i gotovo izvesno da bismo mogli da vidimo kombinaciju, pa da Dalas u Sloveniji odigra meč protiv Real Madrida.

Da se o ovome zaista razmišlja govore i reči vlasnika Maveriksa, Marka Kjubana. On je na jednoj onlajn konferenciji izjavio da se već raspitivao o mogućnostima da se utakmica sa Realom održi baš u Sloveniji.

Naravno, Kjuban ističe da bi prvo moralo da dođe do smirivanja situacije sa koronavirusom, kako bi bilo dozvoljeno prisustvo publike i kako bi događaj mogao da se organizuje na vrhunskom nivou. Sa početkom masovne vakcinacije u regionu, to bi moglo da se desi uskoro.

Inače, Dončić ima iskustvo u igranju ovakvih utakmica, pošto je pre odlaska u NBA ligu odigrao meč u dresu Real Madrida protiv Oklahome, koji je Kraljevski klub dobio rezultatom 142:137. On je tada imao tri poena, pet skokova i četiri asistencije. Serhio Ljulj je tada pogodio trojku u poslednjem trenutku, koja je meč odvela u produžetak.

Video: Bobi Marjanović snimio Dončića kako peva

Da li posle Reala u Madridu može da padne i Barselona u Beogradu? Navijači Zvezde se nadaju tome, a nema sumnje da bi crveno-beli trijumfom u večerašnjem (19.00) meču s Kataloncima značajno ublažili neke prethodne poraze u Evroligi. Kvota na keca u Pioniru je 3,50, dok je dvojka 1,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Barselona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA