≫ 

Luka Dončić držao čas, Bruklinove zvezde opet "zaribale", poražene od istog rivala u dva dana

Burna noć u najjačoj ligi sveta

  • 0
luka dončić

Foto: Tanjug/Ap

Slovcenac Luka Dončić demonstrirao je svoj raskošan talenat u teksaškom derbiju protiv San Antonija, u pobedi Dalasa 122:117, drugoj uzastopnoj za Mevse za ostanak u plej-of zoni Zapadne konferencije.

Dončić je briljirao sa 36 poena, 9 skokova i 11 asistencija, ključno doprineo da vođsvo ostane na strani ekipe Rika Kralajla do samog kraja. Imao je Dalas i 18 poena prednosti, međutim Sparsi su pred kraj uspeli opasno da se približe i zaprete (113:112), ali je onda Luka preuzeo stvari u svoje ruke.

Pogledajte kakav je poen postigao na 49 sekundi pre kraja, za vođstvo 115:112, majstoriju je izveo pored Oldridža koje je "poslao po burek", a onda sa mnofo rutine završio solo akciju.

 

U narednom napadu Luka je asistirao Džejlenu Brunsonu, ovaj pogodio trojku i stavio tačku na pobedu Mevsa.

Uz Dončića, Hardavej i Porzigins sa po 21 poenom prednjačili su u napadu, Brunson takođe sa 16 poena. Kod gostiju ovog puta nije bilo minuta za srpskog centra Bobana Marjanovića koji je meč posmatrao sa klupe.

Demar Derouzan sa 19 poena i Lamarkus Oldridž sa 27, bili su daleko najefikasniji u timu Grega Popoviča.

Još jedan poraz pretrpeli su Bruklin Netsi posle velikog trejda Džejmsa Hardena u taj tim, gde se pridružio Kevinu Durentu i Kajriju Irvingu. Durenta nije bilo ovog puta zbog restrikcija koje i dalje ima kao rekovalenscent, pa su Irving i Harden "morali sami", a ishod je bio još porazniji po tim stiva Neša u novom sudaru sa Klivlendom - 125:113.

Podsetimo, Kavsi su pobedili favorizovane goste i pre dve večeri, tada nakon prodružetaka, uz fenomenalnu rolu Kolina Sekstona koji je sa 42 poena zasenio veliku trojku rivala. I ovog puta "Mladi bik" je bio najefikasniji kod Klivlenda, ubacio je 25 poena, podelio i 9 asistencija, dok je ostatak posla odradila unutrašnja linija Kavsa.

Andre Dramond je meč završio sa 19 poena i 16 skokova, Leri Nens Džunior sa 15 poena i 10 skokova, dok je Džeret Alen dodao 19 i tako još jednom za kratko vreme servirao osvetu klubu koji ga je nedavno trejdovao u Klivlend.

leri nens

Foto: Tanjug/Ap

Na drugoj strani Irving je bio an visini zadatka protiv nekadašnjeg kluba, ubacio je čak 38 poena, Harden je dao za njega skromnih 19, podelio i 11 asistencija. Džef Grin je dodao 13 poena...

Očito je da će Bruklin morati još mnogo toga da popravi i pre svega uskladi u igri sa trojicom velikih "porošača", što nije propustio da pomene Stiv Neš posle utakmice. Jasno mu je i to da će svaki rival upravo zbog atraktivnosti njegovog sastava biti silno motivisan protivnik.

- Ne želim da preterujem, ali momci moraju da poprave stvari, jer smo nadigrani u dve utakmice. Ekipe su sad motivisane da igraju protiv nas i tako će biti svaku utakmicu. Mislim da moramo bolje i moramo pokazati više ponosa u onome što radimo - poručio je trener Netsa Stiv Neš posle meča.

Netsi imaju skor 9-8.

Rezultati

Šarlot - Čikago 110:123

Detroit - Hjuston 102:103

Indijana - Orlando 120:118

Klivlend - Bruklin 125:113

Filadelfija - Boston 122:110

Toronto - Majami 101:81

Milvoki - Vašington (odloženo)

Minesota - Atlanta 98:116

San Antonio - Dalas 117:122

Los Anđeles Klipers - Oklahoma 120:106

Finiks - Denver 126:130

Portland - Memfis (odloženo)

Sakramento - Njujork 103:94

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Video: Marjanović držao Dončića da se ne pobije sa Markusom Morisom

Košarkaši Partizana igraju veoma lošu sezonu, dosta stvari ne funkcioniše, ali FMP večeras (19.00) ne bi smeo da im predstavlja problem, uprkos svemu. Kvota da će crno-beli slaviti s više od 15,5 poena razlike je 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - FMP.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA