≫ 

Pavićević pred meč sezone sa Zvezdom: "Ne plaši nas evroligaš, ko dobije biće najbliži prvom mestu"

Velika očekivanja imaju u crnogorskom klubu za ovaj meč

  • 5
mihajlo pavićević

Foto: MN Press

Košarkaši Mornara pokazali su nebrojeno puta da misle ozbiljno ove sezone, streme da napadnu tron ABA lige i ne odstupaju od tog cilja nijednog trenutka, a sada im se ukazuje šansa da urade najkonkretniju moguću stvar po tom pitanju.

U nedelju u Bar stiže Crvena zvezda, na derbi kola (nedelja, 19), možda i ovog dela sezone, kako mnogi vide duel ova dva tima, trenutno glavnih pretendenata za prvo mesto u regularnom delu sezone. Zvezda uz dva meča manje ima skor 10-2, Barani drže prvo mesto sa učinkom 14-2, i sada imaju šansu da pobedom nad direktnim rivalom potvrde najviše ambicije.

Treneru Barana Mihajlu Pavićeviću prija što je utakmica Mornar - Crvena Zvezda proglašena za derbi kola, a negde se pominje i prvenstva.

- To je kompliment za naš klub, iako se ne bih složio da je to derbi prvenstva u ovoj fazi, jer ima i drugih ekipa koje se bore ravnopravno sa namа za TOP 4. U ovom trenutku to je pet ekipa i svaki duel između nas je vrlo neizvestan. Svaki poraz ili pobeda nekome daje prednost a nekome stvara veliku brigu - kaže Pavićević u najavi meča.

mihajlo pavićević

Foto: MN Press

Strateg Barana kaže da pred utakmicu sa Zvezdom nije potrebno mnogo priče i filozofiranja.

- Jednostavno, Zvezda je najkvalitetnija ekipa u ABA ligi ove godine, sastavljena da igra Evroligu. To je velika razlika u odnosu na sve ostale. Na početku sezone izgledali su fantastično, dominantno. Nažalost, mi smo im naleteli u tom periodu kad su nas u Beogradu maltene počistili. Posle su naišle neke turbulencije iz kojih oni očito izlaze, što se videlo i u pobedi u Madridu nad Realom.

Pavićević naglašava da utakmica ima izuzetan značaj za obe ekipe.

- U pitanju je veliki ulog. Zvezda dolazi kompletna, igrači koji su bili van stroja ponovo su u ekipi, tu mislim na Lojda i ovog novog centra. Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Nemamo razloga da se plašimo bilo koga, cenimo izuzetno Zvezdu, ali naše igre u poslednjih mesec dana i naš sastav daju nam za pravo da verujemo u sebe. Ući ćemo u taj meč kao u svaki drugi. Naš cilj pre početka prvenstva bio je da uđemo u plej-of. Sticajem okolnosti sada smo, zajedno sa Zvezdom na čelu tabele i to je lep osjećaj. Zadovoljstvo je, zaista, videti Mornar na toj poziciji. Onaj ko dobije imaće velike šanse da završi regularni do prvenstva na prvom mestu, uz svo dužno poštovanje prema Budućnosti, Cedeviti i Igokei, ekipama koje se sa nama ravnopravno bore za jedno od prva četiri mesta - zaključio je Pavićević.

I Zvezda i Mornar ulaze u međusobni duel posle evropskih poraza od španskih klubova, Beograđani su glatko poraženi od Barselone, a Barani u tesnom finišu od Andore. Pavićević smatra da takav poraz uopšte nije poljuljao borbeni moral ekipe jer su takmičarski ciljevi u Evrokupu već ispunjeni.

džejkob pulen

Najjači adut Barana: Džejkob Pulen Foto: ABA/Mornar MEDIA PRO

- Ta utakmica je iza nas. Mi smo plasmanom u TOP 16 ostvarili svoje planove pred početak sezone, ali ne bih bio ovde gde sam kad ne bih težio nečem višem. Nadam se da ćemo se do kraja takmičenja u grupi boriti za to nešto više, a to je plasman u četvrtfinale.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maxa Bar

    23. januar 2021 | 15:10

    Koji bre evroligas ne razumeme? Oni jado tamo imaju vise poraza od ukupno odigranih utakmica, gazi to i preko prednosti domaceg terena osvajaj tu Aba ligu da Bar bude evroligas koji se tamo nece sramotiti.

  • VUKOTA

    23. januar 2021 | 17:14

    Ajde PAVICEVICU da vidimo tvoje postenje. Regularnost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA