≫ 

Janis prekinuo krizu protiv oslabljene Atlante, Boston ubacio čak 141 poen protiv Klivlenda

Noćas nije bilo srpskih igrača u NBA ligi na terenu

  • 0
Boston Seltiks Foto: Tanjug / AP

Još uvek se pitamo kada bismo mogli da vidimo Bogdana Bogdanovića ponovo na terenu u ekipi Atlante. Za to vreme, njegov tim nekako uspeva da „gura“ dalje, mada je noćas posle tri uzastopne pobede poražen na gostovanju Milvoki Baksima, a naravno u centru pažnje je bio dvostruki uzastopni MVP takmičenja, Janis Adetokunbo – 129:115.

Grčki košarkaš došao je do dabl-dabl učinka, a bio je blizu da zaokruži tripl-dabl. Naime, postigao je 27 poena uz 14 uhvaćenih lopti i osam skokova, a iznenađujuće ga je pratio Bobi Portis sa 21 poenom. Na drugoj strani Deandre Hanter je ubacio 33 poena uz pet skokova i četiri asistencije, dok je Džoš Kolins postigao 30 poena, a takođe je uhvatio sedam lopti i podelio tri asistencije.

Može se reći da je temelje pobede Milvoki „udario“ već u prvoj četvrtini koju je dobio sa čak 17 poena viška. Hoksi su u drugom kvartalu pali u još veći rezultatski deficit, razlika je išla i do 24 poena na strani domaćih, a jedino „buđenje“ kod gostiju videli smo u trećem kvartalu kada su prišli na šest poena iza Milvokija. To je bio samo kratkotrajan nalet, pa su Baksi već početkom četvrte deonice uspeli ponovo da odu i na +20 i stave tačku na meč.

Interesantan meč odigran je u Bostonu, ne toliko rezultatski, koliko je zanimljiv podatak da je domaći tim postigao čak 141 poen na ovom susretu. Sa druge strane, Klivelnd nije znao šta ga je snašlo i Kavalirsi su morali kući sa bolnim grimasama na licu, jer su poraženi sa 38 poena razlike – 141:103.

Valjda je i sam pogled na statistiku koji kaže da je Kolin Sekston sa 13 poena bio njihov najefikasniji igrač dovoljan da se zaključi da Kavalirsi noćas nisu odigrali dobru utakmicu. Sa druge strane, Džejlen Braun je bio najefikasniji ubacivši 33 poena uz tri skoka i jednu podeljenu loptu.

U preostalim mečevima, Šarlot je došao do tesne pobede u Orlandu (104:107), San Antonio je lako izašao na kraj sa Vašington Vizardsima, dok su Njujork Niksi propustili priliku da ugrabe trijumf na Zapadnoj obali protiv Portlanda. Iako su gubili sa 24 poena razlike u nekoliko navrata, sve je moralo da se rešava u interesantnoj završnici – 116:113.

NBA REZULTATI

Boston – Klivlend 141:103

Orlando – Šarlot 104:107

Memfis – Sakramento odloženo

Milvoki – Atlanta 129:115

San Antonio – Vašington 121:101

Portland – Njujork 116:113

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA