Misterija Kobijevog groba: Niko ne zna gde je sahranjen, čovek uhapšen zbog kopanja na pogrešnom

Slavni košarkaš nema obeležje na svom grobnom mestu zbog zahteva porodice, a možda će tako ostati i narednih 20 godina

  • 2
Kobi Brajant Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Kobi Brajant je pre godinu dana poginuo u helikopterskoj nesreći sa svojom ćerkom Đijanom, kao i još sedam putnika i članova posade. Njegova smrt i dalje boli ljubitelje košarke i fanove legendarne "Crne Mambe".

Prvi dani nakon tragedije bili su najpotresniji, ljude je interesovao svaki novi detalj vezan za nesreću kao i šta će se dalje desiti i gde će Kobi biti sahranjen, kako bi mogli da mu odaju počast.

Njegova supruga Vanesa pristala je da se oproštaj održi u Stejpls centru 24. 02. 2020. godine, što je bila i simbolika datuma zbog brojeva koje su nosili Kobi i njegova ćerka - 24 i 2.

Ipak, sahrana je bila privatna, na privatnom groblju u "Korona del Maru", u okolini grada Njuport Bič u Kaliforniji, koji ima pogled na okean.

Pravila ovog groblja su takva, da ukoliko porodica ne želi da se odaje lokacija, to ostaje stroga tajna, a Kobijeva supruga Vanesa je odlučila da to ostane informacija koju neće znati niko osim Brajanovih najbližih, koji su i prisustvovali poslednjem oproštaju na provatnoj ceremoniji u najužem krugu porodice.

Nekoliko dana posle sahrane, britanski Dejli Mejl je objavio slike groba za koji su tvrdili da pripada Brajantu i Điđi. Jedan od argumenata da ovo neobeleženo grobno mesto pripada njima bilo je i cveće, koje je bilo u kombinaciji ljubičasto - žuto, u bojama Lejkersa.

Mnogi su posle toga počeli masovno da dolaze na taj grob, prave fotografije i odaju počast Brajantu, a desio se čak i težak incident, pošto je jedan muškarac uhapšen jer je na tom mestu kopao rupu i oskrnavio grob.

Ipak, ispostavilo se da to uopšte i nije grob Kobija Brajanta i njegove ćerke, a to je potvrdio i radnik groblja, Ešli Banton.

- Možemo da potvrdimo da ovo nije Kobijev i Đijanin grob. Ne možemo da otkrivamo nikakve detalje o tome gde počivaju, ali možemo vam reći da ovo nije tačna lokacija - rekao je on nakon što se u medijima podigla velika pažnja zbog objavljenih slika, kao i pokušaja nepoznatog vandala da iskopa rupu na tom grobnom mestu, koje pripada osobi koja je sahranjena u novembru 2019. godine.

Jedina dostupna informacija o grobu Kobija Brajanta je da se parcela nalazi na samom vrhu groblja, odakle se pruža pogled na okean i Njuport Bič, gde žive Vanesa i njihove tri ćerke.

Inače, ovakva situacija da se ne zna gde je grobno mesto neke velike zvezde nije novina kada je u pitanju ovo groblje u Korona del Maru. Ovde počiva nekoliko poznatih iz sveta sporta i džetseta, a uz Kobija svakako najveće ime je glumac Džon Vejn, koji je ovde sahranjen 1979. godine. Međutim, njegov grob je ostao neobeležen narednih 19 godina i tek je 1998. godine dobio obeležje.

To je bila želja porodice legendarnog glumca, a njegov sin je istakao da je to učinjeno iz poštovanja prema ostalima koji su sahranjeni na parcelama oko Džona Vejna, kako fanovi ne bi gazili preko njih, što bi bio slučaj da je grobno mesto otkriveno brzo nakon njegove smrti i sahrane.

Kobi Brajant, Kobe Bryant Infografika Ilustracija: Nikola Jovanović

Video: Novak se slomio i zaplakao na terenu zbog Kobija Brajanta: Moj mentor, moj prijatelj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA