„Bez discipline i sistemske igre nastaje haos“: Filipovski se nada dobroj igri Partizana u Rusiji

Crno-beli sutra gostuju Lokomotivi u Krasnodaru

  • 13
Sašo Filipovski Printskrin: Youtube/BC Partizan TV

Nakon sjajnog otvaranja druge faze Evrokupa protiv Trenta, usledio je, malo je reći, debakl u Parizu protiv Metropolitana. Stoga će sutrašnji meč u Rusiji protiv Lokomotive Kuban biti od velikog rezultatskog značaja za crno-bele koji jure prolaz u četvrtfinale.

Tim iz Krasnodara je drugu fazu otvorio sa dva vezana poraza, pa je sutrašnji meč sa crno-belima dobio epitet „biti ili ne biti“. To će u Partizanu pokušati da iskoriste, jer će pritisak svakako biti na strani ruskog tima. Sašo Filipovski istakao je nekoliko igrača kao pretnju po njegov sastav.

- Lokomotiva je nakon dva poraza u rezultatskoj krizi i oni takođe traže izlaz iz te situacije. Ekipa poseduje individualan kvalitet, gde je pokretač tima Kalnietis koji kreira igru za svoje igrače iz pik end rola. Na poziciji 3 i 4 je Kuzminskas koji ume da napadne spoljne igrače na niskom postu, imaju snažne, prodorne igrače na pozicijama 2 i 3, kao i visoke centre sa dobrim skokom – rekao je trener crno-belih.

On dodaje da se ekipa dobro pripremila za meč, pošto je ovaj vikend propustila okršaj sa FMP-om zbog sumnje da su pojedini košarkaši bili zaraženi koronavirusom.

- Pripremamo se maksimalno za ovu utakmicu, radimo na timskoj odbrani, ali i na tome da u napadu takođe igramo još više timski, da lopta kruži i da što više igrača bude uključeno. Očekujem od mog tima reakciju i mnogo bolju igru. Protiv individualnog kvaliteta može se igrati samo sistemom, jer bez discipline i sistemske igre nastaje haos. Dobra ekipa je ona koja od sebe daje najviše kada je to najvažnije – kaže Filipovski.

Meč je na programu u sredu od 17:30 časova, a utakmicu će suditi trojka u sastavu – Anhel Migel Perez iz Španije, Janis Fufis iz Grčke i Jugis Laurinavičijus iz Litvanije.

Video: Sudar srpskih titana: Jokić prodao Bobiju dobru fintu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nscz

    26. januar 2021 | 17:42

    Jel ste vi to izmislili kovid pozitivne da eskivirate texak mec sa FMP-om da bi se bolje propremili za Rusiju??? Koliko imate sad pozitivnih? Ni jednog hahah

  • Nemanja PFC

    26. januar 2021 | 20:29

    I kada ne budes prvi ti i kada se cuju zvizduci i tada cu Partizane znaj da te volim ja 🖤 Partizan 🇷🇸🖤🖤🖤🇷🇸

  • Sale

    27. januar 2021 | 10:55

    Nažalost nemate nikakav tim a trener konobar neko je uspeo da unište partizan pogodite ko je to...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA