Igokea izgubila, pa dobila lepe vesti iz Francuske: Tim iz Laktaša u osmini finala Lige šampiona

Iako su poraženi od Turk Telekoma, timu Dragana Bajića je na ruku išla pobeda Limoža nad Hapoelom iz Jerusalima u drugom meču

  • 3
KK Igokea Foto: ABA liga / KK Mornar (Media Pro)

Poklekla je Igokea kada je bilo najvažnije u FIBA Ligi šampiona. U meču u kojem im je pobeda garantovala prolazak dalje u narednu fazu, tim iz Laktaša poražen je od prvoplasiranog Turk Telekoma na gostovanju, ali je uprkos svemu prošao u narednu fazu takmičenja. Tome može da zahvali Limožu koji je, iako mu to nije značilo mnogo, savladao Hapoel iz Jerusalima u drugom meču ove grupe. Bilo kako bilo, u Turskoj je konačan rezultat bio 94:86.

Najbolji u redovima Igokee bio je Džeki Karmajkl sa 18 poena uz po jedan skok i asistenciju, a pratili su ga Edin Atić sa 16 poena uz po četiri skoka i podeljene lopte, dok je Antoni Klemons imao 12 poena i takođe po četiri uhvaćene lopte i asistencije. Na drugoj strani, najbolji je bio Majkl Erik sa čak 21 poenom čemu je dodao 12 skokova i tako zaokružio dabl-dabl. Sjajni su bili Nik Džonson sa 18 poena i čak devet podeljenih lopti uz tri skoka, te Sem Deker koji je dodao dva poena manje uz pet skokova i sedam asistencija. Kajl Vilčer je dodao 15 poena i devet uhvaćenih lopti, a Kamar Boldvin je završio sa 13 poena.

Igokea je odigrala dobru prvu četvrtinu i jedan deo druge deonice, nakon čega je pala i prepustila inicijativu Turk Telekomu. Sastav iz Ankare je znao to da iskoristi i da vrlo brzo ode na opipljivih devet poena razlike, koliko je bilo na poluvremenu. Ništa se nije promenilo ni po povratku sa odmora, razlika je rasla do maksimalnih +14, kada se upalio alarm u redovima tima Dragana Bajića.

Tim iz Laktaša je tada svukao razliku na samo dva poena i faktički uveo ovaj meč u borbu na jedan posed. Tokom poslednje deonice je čak ponovo uspeo da dođe i do prednosti, ali je serijom 7:0 stavljena i konačna tačka na ovaj meč. Igokea nije uspela da se trgne, pa je morala da strepi i čeka vesti iz Limoža.

A tamo je domaći tim, uprkos očekivanjima, savladao Hapoel iz Jerusalima. Francuzi nisu mogli dalje, a Izraelci jesu u slučaju pobede, no ipak domaćini su odigrali kako dolikuje i porazili gostujući sastav i tako poslali ekipu iz Laktaša u istorijsku osminu finala Lige šampiona – 88:83.

Francuzi jesu vodili kroz veći deo meča, u par navrata i dvocifrenom razlikom, ali se Hapoel nikako nije predavao. U poslednjoj deonici je na snazi bila rezultatska klackalica koja je prekinuta kada je Limož na oko minut pred kraj postigao trojku i otišao na +5. To je bila razlika koju Izraelci nisu mogli da „progutaju“ i time je stavljena tačka na meč.

Video: Sudar srpskih titana: Jokić prodao Bobiju dobru fintu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .i.

    26. januar 2021 | 23:02

    Konacno da zagrebcani procitaju neku lepu vest...🤣🤣

  • Zulender 2

    26. januar 2021 | 22:27

    Jel to igokea 1 ili igokea 2?!

  • supergnu

    27. januar 2021 | 04:18

    To onaj kup sampinjona sto su grobari nekada davno osvojili? 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️😂😂😂🍻🍻🍻

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA