Ovo je neki novi Fener: Kokoškov sada ne zna kako se gubi u Evroligi, upisao sedmu vezanu pobedu

Pred turskom ekipom pao je Makabi iz Tel Aviva

  • 3
KK Fenerbahče

Foto: MN Press

Sećate se kada su svi pre oko mesec dana posle ko zna kojeg poraza u nizu otpisali Fenerbahče iz bilo kakve borbe za plasman među najboljih osam? Sada se verovatno mnogi češkaju za glavu, jer tim Igora Kokoškova igra fantastično, večeras je vezao svoj sedmi trijumf u Evroligi i nalazi se na deobi sedmog mesta sa Žalgirisom i Anadolu Efesom. Doduše, jedini je ispod crte, zbog slabije koš-razlike – 82:75.

Igra turske ekipe promenila na bolje od kako je u tim stigao Marko Gudurić. Srpski košarkaš dao je neku novu dimenziju, a protiv Makabija je postigao 11 poena uz četiri skoka i dve asistencije. Nije bio najefikasniji, daleko od toga. To je bio Jan Veseli sa 18 poena uz šest uhvaćenih lopti i tri asistencije, a solidan za svoje standarde bio je i Nando de Kolo sa 16 poena i dva skoka uz tri podeljene lopte. Dešon Pjer je postigao 15 poena i skupio četiri lopte, te tako zatvorio krug dvocifrenih.

U timu Makabija su samo Elajdža Brajant i Skoti Vilbekin bili dvocifreni. Prvi je postigao 18 poena uz četiri skoka i tri asistencije, dok je drugi imao dabl-dabl, pošto je pored 15 poena došao i do 10 podeljenih lopti, a uhvatio je i dva skoka.

Prva četvrtina nije nagoveštavala da će Fener ovde doći do pobede. Naprotiv, Makabi je konstantno vodio, ali se blagi pad u njihovoj igri video pred kraj deonice. Serija domaćih nastavila se u drugom kvartalu gde su bili nadomak dvocifrene prednosti, ali je izraelska ekipa uspela da se izvuče iz kontraritma i da na poluvreme ode sa jednim poenom zaostatka.

U trećoj deonici je nakon kratkotrajne rezultatske klackalice ponovo tim Igora Kokoškova bio taj koji se odlepio, da bi u poslednjoj konačno i došao do toliko željene dvocifrene prednosti kojom je zacementirao pobedu. Ona se nije ni dovodila u pitanje ni u jednom trenutku.

Andrea Trinkijeri, KK Partizan

Foto: MN Press

Pobedu je ostvarila i ekipa Bajerna, doduše teže nego što se to očekivalo. U izuzetno efikasnom meču, koji je morao da se reši u penal završnici, Bavarci su u Moskvi savladali Himki – 93:95.

Mnogo padova u igri imala je ekipa Andree Trinkijerija protiv suverenog fenjeraša Evorlige. Na ruku im nije išla ni raspoložena igra Alekseja Šveda koji je došao do čak 32 poena uz 11 asistencija i tri skoka, ali su Nemci imali odgovor, možda pomalo iznenađujuće, u vidu Nika Vajlera-Baba. Ovaj momak postigao je velikih 25 poena, uhvatio osam skokova i podelio pet asistencija. Dobru rolu odradio je Džejms Gist sa 19 poena, te Džejlen Rejnolds koji je postigao 17 poena i uhvatio šest skokova, te podelio tri asistencije.

Iako je Bajern došao do dvocifrne prednosti u prvom kvartalu, sve je brzo uspeo da prokocka i da uđe u nervozu. Himki se sjajno držao, čak je i poveo pred sam kraj druge deonice, ali se na poluvreme otišlo u potpunom egalu, kao da se nije ni igralo uvodnih 20 minuta.

Nastavak meča ponovo je doneo prednost bavarskog tima, ali ne toliko veliku da bi mogli da kažu da je meč rešen. Ni poslednja deonica nije donela konačno razrešenje dileme o pitanju pobednika, jer je Bajern imao maksimalno šest poena u svom džepu tokom ovog perioda igre. Uspeo je Himki čak da priđe na samo poen zaostatka pred sam kraj, ali nije bilo dovoljno vremena da ubeleži i potpuni preokret.

Video: Sudar srpskih titana: Jokić prodao Bobiju dobru fintu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    26. januar 2021 | 21:16

    Tako smo i mi trebali da sačekamo Saleta

  • Xxxx

    27. januar 2021 | 20:36

    Da nijeVESELOG u ekipi bili bi zadnji na tabeli...ON glavni igrac u ekipi...

  • poturice iz bga

    27. januar 2021 | 08:06

    kako to da nasi turci gube od svakoga..sinoc ih ponizavaju sa minus 25...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA