Budućnost se obrukala u Bolonji: Teo i Marković delili asistencije i zaledili Podgoričane na -22

Virtus se sada nalazi na 3-0 na polovini Top 16 faze Evrokupa

  • 3
KK Crvena zvezda - KK Budućnost Foto: aba-liga.com/Crvena zvezda mts

Katastrofalan meč odigrala je Budućnost u Bolonji i tako faktički sama sebi zagorčala život kada je reč o prolasku u narednu fazu Evrokupa. Nakon uvodne pobede protiv Burga, tim Petra Mijovića je prvo poražen u Ljubljani od Cedevita Olimpije, a sada je vrlo lako položio oružje pred četom Saše Đorđevića, koja je od prvog do poslednjeg minuta diktirala ritam ove utakmice – 87:65.

Užasan šut sa distance, a i vrlo loš dan na šutu iz reketa koštali su Budućnost boljeg rezultata na ovom meču. Mada, Virtus je najveću dominaciju pokazao u rubrici asistencija, koju je dobio sa neverovatnih 30:7. Dakle, Podgoričani su za 40 minuta košarke upisali svega sedam podeljenih lopti.

Kada se podvuče crta, Marko Belineli je postigao 21 poen i bio je najefikasniji u Virtusu, a pratili su ga Vins Hanter sa 13 poena i Đampaolo Riči sa dva manje. Amar Alibegović i Kajl Vims postigli su po 10 poena, dok su srpski košarkaši bili jednocifreni. I dok je Miloš Teodosić ubacio osam poena uz deset asistencija i šest skokova, Stefan Marković se nije upisao u listu strelaca, ali je podelio sedam lopti saigračima uz četiri skoka. U ekipi Budućnosti jedino su Džastin Kobs sa 15 poena i Amadeo dela Vale sa tri manje bili dvocifreni.

Budućnost se u meču držala svega nekoliko minuta. Onda je Virtus upalio motore, napravio seriju 13:0 i može se reći već tada prelomio utakmicu. Budućnost je samo nastavila sve dublje da tone, pa su na poluvremenu Italijani došli i do svoje najveće prednosti u uvodnih 20 minuta igre, koja je iznosila upravo 20 poena – 48:28.

Apsolutno ništa se nije promenilo u trećem kvartalu, mada je ruku na srce Budućnost započela ovaj period serijom 10:3, kojom je dala nadu da bi meč mogao da uđe u nešto neizvesnije tokove. Ništa od toga. Virtus je potom krenuo u novu strašnu seriju i već na kraju četvrtine bilo je +22, a u poslednjih deset minuta se ušlo sa jednim poenom manje na strani italijanskog kluba.

Valjda je jasno da je poslednji kvartal bio samo odrađivanje posla. I jedan i drugi trener poslali su na teren i neke igrače koji inače ne dobijaju veću minutažu, pa se razlika nije toliko ni kolebala. Konstantno se prednost Italijana kretala oko onih +20 sa poluvremena, pa tim Saše Đorđevića sa 3-0 ulazi u drugu polovinu Top 16 faze i gotovo je izvestan učesnik četvrtfinala. Sa druge strane, Budućnost ima 1-2, a u narednom kolu dočekuje Virtus na svom terenu.

Video: Sudar srpskih titana: Jokić prodao Bobiju dobru fintu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA