Ovakav Armani može daleko: Mesina sklopio kockice, vezao petu pobedu i skočio na treće mesto

Barselona u drugom meču lako izašla na kraj sa Zenitom

  • 0
San Antonio Sparsi, Etore Mesina Foto: AP/Tanjug

Mnogi su dovodili u pitanje koliko Armani može da dogura daleko ove sezone u Evroligi. Često su Italijani poslednjih nekoliko godina uspevali da se zaustave tik pred plasman među najboljih osam, ali ove godine to izgleda neće biti slučaj. Danas su protiv Olimpijakosa upisali peti uzastopni trijumf u najkvalitetnijem evropskom takmičenju i sada sede na visokoj trećoj poziciji na tabeli, što znači da bi u doigravanju imali i prednost domaćeg terena – 90:79.

Već tokom drugog kvartala Armani je otišao na ogromnih +16, ali je to magično uspeo da prokocka u trećoj deonici i da gotovo u potpunom egalu uđe u poslednjih deset minuta. Tamo je Olimpijakos na kratko zapretio da preokrene, ali je u pravom trenutku usledila serija 9:0. Ni to nije bio kraj uzbuđenjima, jer su Pirejci odgovorili nizom od 8:0 i prišli na posed zaostatka, ali do kraja nisu dali nijedan poen, a Italjani jesu čak devet i time je definitivno rešen ovaj meč.

Najbolji u redovima domaćih bio je Kevin Panter sa 27 poena uz dva skoka i pet asistencija, a pratio ga je Malkolm Dilejni sa 16 poena. Serđo Rodrigez ubacio je 14 poena, dok je Luiđi Datome dodao dva manje. Igrao je i sprski košarkaš, Vlada Micov koji je za 11 minuta postigao dva poena. U timu Olimpijakosa najefikasniji je bio Saša Vezenkov uz dabl-dabl od 18 poena i deset skokova, dok je Kostas Slukas postigao 17 poena uz sedam asistencija.

U drugom duelu večeri u kasnijim terminima, pobedu je relativno lako odnela ekipa Barselone, koja je savladala Zenit iz Sankt Peterburga. Ruku na srce, Blaugrana se opasno kockala da sve prospe u poslednjih deset minuta, koje su Rusi ubedljivo dobili (16:31), ali je na kraju domaći tim nastavio svoj kurs ka prvom mestu na tabeli nakon regularnog dela Evrolige - 85:81.

Najefikasniji u timu Šarunasa Jasikevičijusa bio je Brendon Dejvis sa 18 poena i tri skoka, a pratio ga je Kajl Kjurik sa 16 poena i tri podeljene lopte. Na drugoj strani se istakao Arturas Gudaitis koji je postigao 15 poena uz pet skokova i tri asistencije, a pratio ga je Andrej Zubkov sa isto toliko poena i tri skoka uz jednu podeljenu loptu saigračima.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Sudar srpskih titana: Jokić prodao Bobiju dobru fintu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA