≫ 

Atlanta presekla seriju Klipersa, dok Juta gazi ka vrhu Zapada: Džezeri dobili devetu u nizu

Samo tri utakmice su odigrane u noći za nama u NBA ligi

  • 0
Donovan Mičel Foto: Tanjug / AP

Samo tri utakmice videli smo u NBA ligi u noći za nama, ali bez Srba na terenu. Juta Džez je upisala novi trijumf (deveti u nizu) protiv Njujorka koji nije imao baš nikakvu šansu da prekine sjajni niz tima iz Solt Lejk Sitija - 108:94.

Niksi su vodili tokom celog prvog poluvremena, imali i 15 poena prednosti (59:44) i držali vođstvo sve do kraja treće četvrtine (81:80), a onda je Juta dodala gas i prelomila utakmicu. Brzo je otišla na deset (91:81), pa na 16 poena prednosti (100:84) i tu je svaka priča bila gotova.

Rojs O’Nil je ubacio 20 poena za Jutu, Rudi Gober je zabeležio "dabl-dabl" sa 18 poena i 19 skokova, dok je Majk Konli ubacio 19 poena.

Kod Njujorka najefikasniji je bio Ostin Rivers sa 25 poena.

Pobednički niz od sedam pobeda zaredom imali su i Klipersi, ali su ga izgubili u Atlanti. Houksi su napravili preokret u drugom poluvremenu i uspeli da slave u napetoj završnici - 108:99.

Tvrd meč je odigran u Atlanti, tek u poslednjoj četvrtini domaćin je dva puta uspeo da ode na 11 poena prednosti, a tokom ostatka utakmice razlika nije prelazila devet poena.

Trej Jang je briljirao ove večeri, ubacio je 38 poena za Atlantu, a Deandre Hanter je dodao 22.

Kod Klipersa Redži Džekson je postigao 20 poena, dok je Serž Ibaka meč završio sa 15 koševa.

I renovirana ekipa Hjustona (bez Džejmsa Hardena) polako kreće da napreduje na tabeli nakon što je Vašington lako položio oružje - 107:88.

Utakmica je rešena u poslednjoj četvrtini, kada je Hjuston posle rezultatske klackalice uspeo da se odlepi, da pobegne na dvocifrenu razliku (90:79), a onda da je samo uvećava do kraja.

Najzaslužniji za trijumf Raketa bio je Džon Vol sa 24 poena, Viktor Oladipo i Erik Gordon su postigli po 20, a veliki doprinos dao je i Demarkus Kazins sa 19 poena i 11 skokova.

Bredli Bil je bio daleko najefikasniji u Vašingtonu sa 33 poena.

Partizanu je Evrokup nada za spas sezone, a današnje (17.30) gostovanje Lokomotivi jedan od presudnih mečeva za plasman u četvrtfinale ovog takmičenja. Rusi su favoriti – kvota na keca je 1,30, a na dvojku 3,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Lokomotiva – Partizan.

NBA rezultati

Juta - Njujork 108:94

Atlanta - LA Klipers 108:99

Hjuston - Vašington 107:88

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA