U Žalgirisu pao prvi potpis za narednu sezonu, nekadašnji miljenik crno-belih ostaje u Kaunasu

Žo Lovernj se obavezao na vernost do leta 2023. godine

  • 0
žofri lovernj

Foto: MN Press

Nekada je Žofri Lovernj bio centralna figura Partizana, a sada se ugodno smestio u Žalgirisu. Litvanski klub ponudio je francuskom igraču produžetak ugovora na još dve sezone, što znači da će popularni Žo ostati u ovoj zemlji sve do leta 2023. godine.

Kako se navodi u saopštenju kluba, Žalgiris već počinje da razmišlja o rosteru za narednu sezonu i smatra da je Žofri Lovernj važna uzdanica tima. On je sa Litvancima potpisao ugovor na 1+1 sezonu, što znači da će po isteku naredne moći da ga produži na još jednu.

On se litvanskoj ekipi priključio prošlog leta i odmah je postao važan šraf. Počeo je svaku utakmicu u Evroligi u startnoj petorci, a prosečno za 21 minut proveden na terenu upisuje 11,6 poena uz 5,8 skokova i 1,5 asistencija po meču. Samo Marijuš Grigonis ima bolji prosečan indeks od njega u timu.

- Drago nam je što se Žofri vratio. On je važan deo našeg tima i kluba. Njegovi kvaliteti su očigledni, ali ono što on pokazuje je vanserijski. Zbog toga smo odlučili da ga želimo u Kaunasu. Razume kako klub funkcioniše, odličan je saigrač i zato nismo imali nikakvu dilemu. To što je potpisao tako rano govori dovoljno, znači da veruje programu i voli ono što ovde vidi – kaže trener Martin Šiler.

Pre Žalgirisa, Lovernj je nastupao za Fenerbahče pune dve godine pod vođstvom Željka Obradovića, a igrao je i za San Antonio, Čikago, Oklahomu i Denver. Pre odlaska u NBA ligu nastupao je za Himki, Partizan i Valensiju, dok je profesionalnu karijeru započeo u Elan-Šalonu.

Video: Sudar srpskih titana: Jokić prodao Bobiju dobru fintu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA