Jaka Blažič ponovo došao i izdominirao: Košarkaš Cedevita Olimpije MVP kola u Evrokupu

Danilo Anđušić zauzeo četvrto mesto na ovoj listi

  • 2
jaka blažič Foto: ABA/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Od kako je došao u Cedevita Olimpiju, Jaka Blažič je zaigrao na pravi način. Slovenački košarkaš ove sezone predstavlja jednu od glavnih uzdanica tima iz Ljubljane kako u Evrokupu, tako i u ABA ligi, gde ima sjajne proseke.

Ove nedelje odigrao je izvrsnu partiju protiv Burga u Evrokupu, u meču koji je njegov tim dobio veoma tesno (94:91), iako je imao sasvim solidnu rezultatsku zalihu pred završnih nekoliko minuta.

Na kraju, Blažič je uspeo da postigne čak 30 poena šutajući 3/5 za dva poena uz rekordnih 5/8 za tri u dosadašnjem toku karijere, a tome je pridodao devet pogođenih slobodnih bacanja iz deset pokušaja. Uhvatio je sedam lopti, došao do četiri asistencije, a nad njim je načinjeno čak 11 faulova, što je pomoglo da konačni indeks naraste do vrtloglave cifre od 41 poena. Ovaj učinak je zapravo najbolji koji je neki košarkaš imao u dosadašnjem toku Top 16 faze.

Što se tiče drugih kandidata za titulu MVP-ja ove sedmice, tu su bili Tim Abromaitis sa 26 poena i 32 indeksna poena, te Isaija Kordnije koji je uspeo da postigne 24 poena uz indeks 28. Naš Danilo Anđušić je zauzeo četvrto mesto sa 27 indeksnih poena, a to mesto je podelio sa Vinsom Hanterom i Lukom Mejom.

Blažič inače ove sezone u ABA ligi prosečno postiže 18,3 poena po utakmici uz 4,3 skoka i 3,5 asistencija. Prosečan indeks mu iznosi 20,4 poena, što je u samom vrhu regionalnog takmičenja.

Video: Strahovit jauk i povreda Radovana Đokovića na meču protiv Budućnosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zis

    28. januar 2021 | 15:41

    Obradovic nije hteo Jaku ,dobar mu Lazic !!!!!

  • Cure

    28. januar 2021 | 18:49

    Ii daljee ne verujem da Obradovic nije zeleo Blazicaa krivo mi mnogooo trenutnoo najbolji ihrac Aba ligee u strasnoj formi i on i Cedevita i po meni glavni favoriti za tron..Volim Zvezdu ali ovo je realnost..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA