"To je jedna od fizički najdominantnijih ekipa": Radonjić upozorava pred sutrašnji meč sa Asvelom

Kori Volden deli mišljenje da nema lakih protivnika u Evroligi

  • 3
KK Mornar - KK Crvena zvezda Foto: aba-liga.com/Mornar/MEDIA Pro

Košarkaši Crvene zvezde nakon poraza od Anadolu Efesa žele da poprave utisak tokom ovog duplog programa u Evroligi. U goste crveno-belima dolazi ekipa Asvela, koja nema prevelike ambicije kada je u pitanju plasman među najboljih osam.

Meč se igra sutra sa početkom od 20:45 časova u hali „Aleksandar Nikolić“, a trener kluba sa Malog Kalemegdana, Dejan Radonjić ističe da će i duel sa francuskom ekipom biti veoma nezgodan, jer se nalaze u veoma dobroj formi.

- Ekipa ASVEL-a se nalazi u dobrom ritmu i sjajnoj formi, vezali su tri pobede. Tokom dosadašnjeg dela sezone pokazali su kvalitet nekim velikim pobedama, poput one nad Barselonom, ali i vrlo dobrim igrama u gostima kao u Vitoriji i Pireju. Radi se o jednoj od fizički najdominantnijih ekipa u ligi, izvanredne su atlete, ekipa koja je dugo na okupu i koja igra vrlo čvrstu odbranu, što ističu kao najveći adut. Zbog svega što govori da se radi o izuzetno ozbiljnoj ekipi, potrebno je da osim vrlo visokog energetskog nivoa, odigramo dobru i čvrstu utakmicu sa maksimalnom koncentracijom tokom svih 40 minuta – istakao je Radonjić na klupski sajt.

Crvena zvezda trenutno ima skor od sedam pobeda i 15 poraza, dok je Asvel za jednu pobedu bolji sa skorom 8-14. Košarkaš crveno-belih, Kori Volden takođe smatra da u Evroligi nema lakih protivnika i da se svaki meč treba shvatiti ozbiljno.

- Još jedna teška utakmica je pred nama, ASVEL je skup sjajnih atleta, uigrana ekipa koja je dugo zjaedno i igra vrlo čvrstu odbranu, što se vidi i po rezultatima u poslednjih nekoliko kola, gde su protivnike zadržavali na proseku od 73-74 poena. U odličnoj su formi, imaju tri uzastopne pobede, što govori i da rasterećeni i u dobrom raspoloženju dolaze u Beograd. Želimo da odigramo borbenu i mušku utakmicu u kojoj ćemo odgovoriti na taj fizički stil igre – kaže Volden.

Video: Proključala crnogorska krv u derbiju ABA

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    28. januar 2021 | 20:46

    e ako njih pobede,mogu da se nadaju top 8😉tj.top 14...

  • Cure

    28. januar 2021 | 18:47

    Nazalost al lose nam.se pisee lose igramoo mora jedno 2-3 pojacanja podxitnoo za aba o aj sastav mozee ali nismo favoriti..Cedevita je odlicnaaa...

  • Dorcolac

    28. januar 2021 | 20:30

    Ako LAMONIKA sudi ASVEL sigurno gubi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA