Australijanac iz Zvezde u nacionalnom timu: Rit može da zaigra protiv Srbije na Olimpijskim igrama

Košarkaš crveno-belih na širem spisku selektora za Tokio

  • 1
Duop Rit Foto: ABA liga / KK Crvena zvezda mts

Dobre igre Duopa Rita, prvo u dresu FMP-a iz Železnika, a potom i Crvene zvezde nisu prošle nezapaženo. Ovaj košarkaš se našao na spisku 24 potencijalna putnika za Olimpijske igre u Tokiju, kako je saopštio selektor Australije, Brajan Gurijan. Sa njim se na spisku nalaze dva dobro poznatra imena našoj košarkaškoj javnosti, nekadašnji igrač Partizana – Džok Lendejl i Ajzak Hamfris, koji je nastupao za FMP.

U odnosu na prethodne igre u Riju, na spisku se nalazi sedam istih imena, a to su Džo Ingls, Peti Mils, Aron Bejns, Rajan Brohof, Metju Delavedova, Kris Golding i Brouk Motum. Tu je i Ben Simons, čijem se povratku zaista nadaju na klupi Australije za predstojeće leto.

Kada je reč o debitantnima, pored Duopa Rita tu se nalaze Džoš Grin, Vil Mekdauel Vajt, Vil Mani, Matis Tibul, Deng Adel, Ksavijer Kuks, Mič Krik, Dante Lazum, a tu su i Džoš Gidi, Nik Kej, Mič Mekeron, Ton Mekejer i Mič Norton, koji uglavnom nastupaju u domaćem, australijskom prvenstvu. Inače, Srbija će se na Olimpijskim igrama već u grupnoj fazi sastati sa Australijancima, ukoliko prebrodi turnir u Beogradu.

Strateg Australijanaca, Brajan Gurijan, izjavio je kako se na spisku nalazi veliki broj domaćih igrača sa najudaljenijeg kontinenta, što je podatak za ponos.

- Ovo su naša 24 najbolja dostupna igrača, a tu je i značajan broj igrača iz NBL, koja pokazuje snagu naše lokalne lige, priznate širom sveta. Razgovarao sam sa svakim igračem tokom protekle dve nedelje i bio sam izuzetno impresioniran njihovom neodoljivom željom da igraju za Australiju – izjavio je Gurijan.

Inače, Duop Rit ove sezone odigrao je 11 mečeva u ABA ligi i prosečno je beležio 5,9 poena po meču uz 2,7 skokova i 0,4 asistencije. Kada je reč o Evroligi, igrao je na 21 meču i ima pet poena u proseku uz dva skoka i 0,2 asistencije.

Video: Najbolji trenuci meča Zvezde i Mege u ABA ligi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nek je živ i zdrav

    3. februar 2021 | 18:09

    Da, čak i Srbija može protiv njega da zaigra, ako ispuni ono što se od nje i očekuje u kvalifikacijama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA