≫ 

Zahuktava se borba za Evroligu: Virtus i Uniks bez poraza, Partizanova grupa najneizvesnija

Preostale su još dve runde Top 16 faze Evrokupa - i dalje je mnogo nepoznanica

  • 4
KK Partizan - KK Lokomotiva

Foto: MN Press

Košarkaši Partizana pobedom nad Lokomotivom uhvatili su "poslednji vagon" za plasman u nokaut fazu Evrokupa, ali veliki posao tek predstoji igračima Saše Filipovskog u preostale dve runde.

Rivali Partizana biće Metropolitan u Beogradu i Trento u Italiji, dve pobede sigurno vode crno-bele dalje, jedna pobeda možda, a sa dva poraza, naravno, Beograđani nemaju šta da traže dalje po pitanju prolaska u osam najboljih.

Upravo je Grupa F u kojoj je Partizan i najneizvesnija, jer sva četiri tima imaju šansu za prolaz, dok je u ostalim grupama situacija daleko jasnija po pitanju plasmana u nokaut fazu.

Sve četiri pobede dosad su ostvarili samo Virtus i Uniks, oni su sigurni učesnici naredne faze, blizu cilja je i Cedevita Olimpija posle pobede nad Burgom, Monako i Huventud imaju dobre šanse takođe, dok su definitivno otpisani Unikaha i Burg.

Tek male šanse za prolaz dalje imaju Gran Kanarija, Mornar, Budućnost, ali i Lokomotiva (1-3), mada imajući u vidu situaciju u Partizanovoj grupi i izjednačenost ekipa, deluje da su Rusi od svih "otpisanih" timova sa najvećim šansama da se nađu među osam najboljih.

Najprijatnije iznenađenje je svakako Cedevita Olimpija, koja je nastavila sjajan niz rezultata ove sezone i u Francuskoj, gde je porazila Burg 77:64, uz još jednu odličnu partiju Jake Blažiča.

Lider slovenačkog tima ubacio je 15 poena, koliko i Braun, dok je Peri imao 14. Na drugoj strani niej se proslavio Danilo Anđušić koji je meč završio sa 6 poena.

eurocup tabela

Foto: eurocup

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA