Štimac nastavio sa sjajnim partijama, skok mu falio za dabl-dabl! Micić solidan u pobedi Efesa

Može se reći da turski šampionat maksimalno odgovara srpskom košarkašu

  • 2
Vladimir Štimac Foto: Marko Jovanović

Nedavno je Vladimir Štimac potpisao ugovor sa turskim Bahčešehirom i deluje da je taj potez bio pun pogodak. On je na svom debiju za ovaj tim došao do dabl-dabla, a danas je na gostovanju Afjonu ponovo imao odličnu rolu. Nije upisao novi dvocifren učinak u dve kolone, ali samo zato što mu je nedostajala jedna uhvaćena lopta. Njegov klub je slavio na gostovanju – 77:89.

Bila je to druga vezana pobeda za Bahčešehir, koji se nedavno sastao sa Partizanom u Evrokupu. Ovaj klub se tako ozbiljno uključio u trku za plej-of, pošto sada zaostaje samo dve pobede za Gacijantepom. Kao što smo pomenuli, Štimac je bio dvocifren sa 14 poena, a dodao je devet skokova i četiri asistencije za 28 minuta igre. Nije bio najefikasniji u svom timu, pošto je Erik Grin postigao 23 poena, a Džons je završio sa 19 poena uz osam skokova. Drugi srpski igrač u Bahčešehiru, Stefan Janković je postigao sedam poena.

Meč je prelomljen početkom poslednje deonice, kada je Štimčev tim otišao na gotovo 20 poena prednosti. Domaći su do kraja uspeli tu razliku samo delimično da istope i ublaže težak poraz.

I Anadolu Efes je došao do pobede, što više i nije neko čudo, pošto tim Ergina Atamana ima 21-0 u turskom šampionatu. Ovoga puta „žrtva“ je bio Bujukčekmedže na gostovanju – 83:94.

Zapaženu ulogu u pobedi imao je Vasa Micić, koji je meč okončao sa 13 poena uz dva skoka i jednu asistenciju. Najefikasniji u ekipi Efesa bio je Kris Singlton sa 19 poena, a može se reći da je gostujući tim odigrao pravu, timsku košarku, pošto je veliki broj igrača imao dvocifren učinak.

Video: Nikolin 23. dabl-dabl u sezoni nedovoljan Denveru protiv Milvokija: Pa, ne može Jokić sve sam!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veki

    9. februar 2021 | 20:26

    Veliki covek i sportista !! Svaka cast !!

  • covke reaguj

    9. februar 2021 | 19:45

    Covicu reaguj , vrati nam stimaru da se mozemo smijati...pozuri do kupa mozda i stigne...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA