FMP smenio trenera posle poraza od Vojvodine u Kupu Radivoja Koraća, Guša se vraća na klupu

Đerić će ipak ostati pomoćni trener u timu iz Železnika

  • 1
Vanja Guša Foto: MN Press

Ceh eliminacije FMP-a u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća od ekipe Vojvodine je platio privremeni trener Pantera, Bojan Đerić. Ekipa iz Železnika se odlučila da smeni ovog stručnjaka, nakon lošeg nastupa ekipe u Novom Sadu, a ovaj je na tom mestu bio od odlaska Vlade Jovanovića sredinom sezone.

Novi trener Pantera biće Vanja Guša, koji je ranije tokom svoje karijere bio deo sistema FMP-a. On će preuzeti ekipu u vrlo nezahvalnom trenutku, jer se tim u ABA ligi bori da izbegne pretposlednje mesto, koje vodi u razgiravanje za opstanak u takmičenju sa drugoplasiranom ekipom ABA 2 lige. Ipak, kako se dalje navodi u saopštenju, Đerić će ostati u timu iz Železnika, pošto će biti pomoćnik Guše.

Novi trener Pantera bio je šest godina član FMP-a, gde je vodio mlađe kategorije sa kojima je osvojio dve titule Evrolige, a tokom tog perioda je formiran i veliki broj igrača koji danas nastupaju na evropskoj sceni. Nakon toga, odlučio se da karijeru izgradi na Bliskom Istoku, a u Srbiji je veliki uspeh imao sa timom Zlatibora iz Čajetine, sa kojim je ušao u KLS, a potom se dograbio završnice Kupa Radivoja Koraća i Superlige Srbije.

Tokom trenerske karijere, Vanja Guša bio je trener mlađih reprezentativnih selekcija za igrače do 16 i 17 godina starosti, a bio je i na čelu univerzitetskog tima. U saopštenju se zaključuje da će Guša već tokom vikenda održati prvi trening, dok će prvu zvaničnu utakmicu voditi protiv Cedevita Olimpije u Ljubljani 27. februara.

Video: Otašević posle Zvezde: Nismo se snašli s dugim loptama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    13. februar 2021 | 22:42

    Вања легенда! Мој тренер из Беовука!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA