≫ 

Zvezda uzela Kup trofej, skokovi i odbrana slomili Megu, Davidovac "prelomio" meč!

Deseti Kup pehar osvojili su crveno-beli

Košarkaši Zvezde osvojili su Kup Radivoja Koraća, opravdali su crveno-beli ulogu favorita protiv Mege, i uzeli prvi trofej ove sezone, prvi u Kupu za tim sa Malog Kalemegdana posle četiri godine - deseti u istoriji. Bio je ovo i deseti pehar Dejana Radonjića u Zvezdi.

Crveno-beli su savladali Megu rezultatom 73:60 furioznom igrom u drugom poluvremenu.

slavlje zvezde Foto: MN Press

Dejan Davidovac je kao i protiv Partizana dan ranije, sebi prilepio etiketu junaka utakmice, mada ih je večeras u redovima pobednika bilo nekoliko. Ipak, Davidovac je radio najbolje one "primetne" stvari, imao je najbolji napadački niz, u tom segmentu je bio najproduktivniji sa 14 poena i 6 asistencija, na kraju krajeva "prelomio" meč u povoju poslednje deonice - zadao je Megi ključni udarac.

MEGA – CRVENA ZVEZDA 60:73 (21:19, 19:17, 8:17, 12:20)

MEGA: Smit 7 (6as, 5iz), Petrušev 21 (6sk), Momirov 5, Simonović 12 (7sk), Kazalon 5, Jović -, Mišković -, Tepić 4, Jovičić -, Cerovina -, Matković 6, Langović -.

CRVENA ZVEZDA: Lojd 9 (5sk), Uskoković 5, Lazić 10, Simonović 4, Kuzmić 4 (6sk), O’Brajant 14 (7sk), Vujičić -, Davidovac 14 (6as), Radanov -, Dobrić 5, Jagodić Kuridža 8 (11sk, 3as, 2uk), Simanić -.

Kup Radivoja Koraca Crvena zvezda Mega Foto: MN Press

Ipak,  MVP partiju je odigrao Marko-Jagodić Kuridža sa 8 poena, 11 skokova i 3 asistencije, upisao je indeks 21, neverovatnom borbom u reketu iz minuta u minut pumpao adrenalin u ritam igre svog tima.

Sjajan je danas bio i Džoni O'Brajant, ubacio je nekoliko važnih šuteva, meč je završio sa 14 poena i 7 skokova, dok je treći strelac tima bio Branko Lazić, sa 10 poena. Dugo je kapiten Zvezde bio i najefikasniji u svom timu.

Džordan Lojd nije bio na svom uobičajenom šuterskom nivou, prve poene je postigao tek u drugoj četvrtini, na kraju je došao do devet poena, ali s obzirom na to da je imao uz sebe nekolicinu raspoloženih saigrača, njegova nešto lošija napadačka partija nije uticala na ishod duela.

Zvezda je ovaj meč dobila neverovatnom energijom pod košem, jednostavno rečeno nadskakala je igrače Mege i odatle gradila nove napade i dobijala nove šanse da kažnjava igrače Vlade Jovanovića. Crveno-beli su imali 16 skokova više od rivala, čak 15 ofanzivnih, što je i rezultovalo ovakvim epilogom meča.

Naravno, nije zatajio ni zaštitni znak Radonjićevog tima, fanatična odbrana, koja je u drugom poluvremenu potpuno otupela oštricu napada "roze tima", o čemu najbolje svedoči podatak da je Mega dala tek 8 poena u celoj trećoj četvrtini, a tek 10 za 14 minuta u tom delu meča!

Nije pomogla Megi ni startna serija 12:2, ni još jedna dobra rola Filipa Petruševa koju je garnirao sa 21 poenom. Ni zaista sjajna partija i vođstvo 40:36 u prvih 20 minuta, kada je delovalo da se u Spensu zaista može desiti iznenađenje. Zvezda je najpre odgovorila njenom serijom 12:0, a kada se ekipa presabrala i konačno konsolidovala, odigrala je snažno kad je trebalo, mic po mic je istopila vođstvo rivala, da bi u poslednjoj deonici i na iskustvo, preko Davidovca, O'Brajanta, i ostalih, rešila meč svake neizvesnosti pred sam finiš.

Podsećamo da su crveno-beli u Novom Sadu igrali bez nekolicine igrača zbog situacije sa korona virusom, pa u sastavu nisu bili Noko, Kolom, Hol, Volden i Rit.

Video: Radonjić emotivan posle Kupa: Mnogi nisu ovo očekivali od nas, ali na Zvezdu uvek morate da računate

 (Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DS

    14. februar 2021 | 22:58

    E ovo je primjer kako jedan trener utice na ekipu i osvaja trofej!Sve cestitke ekipi i strucnom stabu na prvom trofeju!

  • Bravo bre....

    14. februar 2021 | 21:54

    Konacno Srbija ima priliku da uziva u finalu kupa Srbije gde igraju Srpske ekipe a ne kao pre ubaceni hrvatski elementi sa trenutnim boravkom u Beogradu. Ko god da pobedi pobedice kosarka. Napred Srbija napred Srpski klubovi 🙏👏👏👏🏀🏆🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • MJ

    14. februar 2021 | 22:58

    Došao Radonja,došao i prvi pehar,od mogućih tri. Na kraju će biti 3/3 😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA