Micov vuče Armani ka prvom mestu Evrolige, Micić i Efes sve bliži plej-ofu, Barsa uništila Žalgiris

U preostalom meču, pobeda Baskonije protiv otpisanog Himkija – 67:89

  • 0
VLADIMIR MICOV Foto: MN Press

U senci svih fudbalskih dešavanja ovog četvrtka, odigrana su četiri duela u Evroligi. Svi timovi koji su zabeležili pobede učinili su to izuzetno ubedljivo i gotovo da ni u jednom trenutku nisu doveli u pitanje svoj status.

Krenimo iz Italije, gde je Olimpija iz Milana savladala Makabi na svom parketu. Pitanje pobednika se naziralo već na poluvremenu, kada je domaći tim imao +12, a do kraja je tu razliku samo još dodatno uvećao i na kraju slavio sa konačnih – 87:68.

Samim tim, Olimpija je istakla kandidaturu čak i za prvo mesto nakon regularnog dela sezone. Etore Mesina je posložio kockice, napravio šampionski mentalitet i Barselona na čelu beži samo jednu pobedu ispred. U sledećem meču će Armani gostovati Zenitu, što će biti pravi test za njihove ambicije.

Večeras je u Armaniju solidnu partiju pružio Vlada Micov, koji je postigao devet poena uz dva skoka i jednu asistenciju za nešto manje od 14 minuta na terenu. Najbolji u njegovoj ekipi bio je Kevin Panter sa 15 poena, dok je Otelo Hanter predvodio Makabi sa 16 poena i devet skokova u porazu.

Vasa Micić večeras nije imao šutersku rapsodiju, ali je njegov Anadolu Efes rasturio Olimpijakos na domaćem terenu u jednom prilično tvrdom meču. Nije se činilo da će biti tako posle prve deonice koju su gosti dobili rezultatom 11:26, ali su grčki igrači do kraja meča za tri četvrtine dali samo 27 poena i problema za tim Ergina Atamana nije bilo – 76:53.

Srpski košarkaš je meč završio sa devet poena i tri asistencije za 23 minuta na terenu, a najefikasniji je bio Šejn Larkin sa 21 poenom uz po pet skokova i asistencija. U timu iz Grčke, bolji od ostalih je bio Larencakis sa 10 poena i osam asistencija.

Barsa je u poslednjem duelu večeri razmontirala Žalgiris, boljom igrom tokom druge i treće četvrtine, kada je napravljena i ključna razlika. Šaras Jasikevičijus se tako osvetio svom bivšem timu, a Blaugrana je ostala na čelnoj poziciji Evrolige – 86:62.

Najefikasniji u timu iz Katalonije bio je Kori Higins sa 19 poena, a isto toliko je imao Pjer Oriola sa sedam skokova. Kod Žalgirisa niko nije bio dvocifren, što se retko viđa, a najviše poena sakupio je Hejs – ukupno devet uz tri skoka.

U preostalom duelu dana, Baskonija je pobedila Himki – 89:67. Nije pomoglo domaćima ni dobro veče Alekseja Šveda, koji je imao dabl-dabl sa 16 poena i 10 skokova, sve je palo u vodu, jer je tim Duška Ivanovića igrao dobru odbranu, ograničio ostale igrače Moskovljana i tako se ponovo umešao u borbu za plej-of Evrolige.

Jusufa Fol bio je najbolji u timu Baskonije sa 14 poena i devet skokova, a pratio ga je Zoran Dragić koji je postigao poen manje uz četiri skoka i dve asistencije. Pored pomenutog Šveda, u ekipi Himkija vredan pomena bio je i Džordan Miki sa 13 poena i tri uhvaćene lopte.

Video: Stanković: Ponosan sam na ekipu i sa igračem manje smo pokazali želju da postignemo gol

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA