≫ 

Bjelica odigrao partiju sezone za Sakramento, "kraljevi" jurili Majami i nisu ga dostigli

Od čoveka koji je konstantno bio sa strane, spreman za trejd, Nemanja je stigao do toga da najviše provodi vremena na terenu od svih aktera meča

  • 0
Nemanja Bjelica Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Sakramenta poraženi su u noći između četvrtka i petka od ekipe Majamija na svom parketu 118:110, a naš Nemanja Bjelica je konačno zablistao i bio najefikasniji u sastavu "kraljeva".

Bjelica je, evidentno i bez pogovora, odigrao najbolji susret ove sezone i dokazao da je vredan Kingsa. Srpski košarkaš je bio najbolji u svom sastavu i drugi košgeter meča sa 25 poena uz osam skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte.

Od čoveka koji je konstantno bio sa strane, spreman za trejd, Nemanja je stigao do toga da najviše provodi vremena na terenu od svih aktera meča. On je za skoro 35 minuta imao 9/12 za dva, 2/9 za tri i 1/1 sa slobodnih bacanja.

Ipak, Sakramento je uvodne trojke Majamija bio u minusu, što znači da je od prvog do poslednjeg sekunda jurio prednost protivnika koji je diktirao tempo i na kraju slavio, najviše zahvaljujući Tajleru Hirou koji je ubacio 27 poena, Keli Olinjik je dodao pet poena manje, dok je u domaćem sastavu samo Marvin Begli sa 19 poena i 10 skokova ispratio Bjelicu.

Bruklin je u velikom derbiju savladao Los Anđeles Lejkerse sa 109:98, a "jezerdžijama" nije pomoglo ni 32 poena, osam skokova i sedam asistencija Lebrona Džejmsa koji se istinski potrudio da svom timu donese nešto više.

Najzaslužniji za ovaj krah Lejkersa bio je Džejms Harden koji je odigrao još jedan sjajan meč u odsustvu Kevina Duranta, te je sa dabl-dablom 23 poena i 11 asistencija uz pet skokova bio oslonac Netsima.

Milvoki je neočekivano poražen od Torona na svom parketu 110:96, a Reptorsi su imali dve zvezde na koje su mogli da se oslone. Norman Pauvel sa 29 i Paskal Siakam sa 27 poena preuzeli su glavne uloge u gostujućoj ekipi, pa ni Janis Antetokumbo sa 23 poena i 12 skokova nije mogao da promeni situaciju u korist Baksa.

Video: Sudar srpskih titana: Jokić prodao Bobiju dobru fintu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA