Očekivano: Micić i Gudurić neće ići u Tbilisi, pošto je Srbija već obezbedila plasman na Eurobasket

Protiv Švajcarske će se igrati meč bez rezultatskog značaja

  • 2
Marko Gudurić, Vasilije Micić, košarkaška reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Košarkaši Srbije obezbedili su plasman na Evropsko prvenstvo pobedom nad reprezentacijom Gruzije juče tokom dana i time su ostvarili svoj prvobitni cilj, pa će meč sa Švajcarskom biti samo revijalnog karaktera i neće imati rezultatski značaj.

Upravo zbog toga, iako je isprva bilo najavljivano, Marko Gudurić i Vasilije Micić neće se priključiti nacionalnom timu u Tbilisiju, kako prenosi Sport Klub. Igrači iz evroligaških ekipa nisu mogli da igraju u utakmicama petog kola, jer su se termini mečeva poklapali sa elitnim takmičenjem, ali su dobili dozvolu da zaigraju za vikend.

Ipak, kako je rezultat već postignut, oni će imati priliku malo da se odmore posle napornih utakmica i njihove avionske karte su već otkazane. Da su kojim slučajem morali da dođu u Gruziju, dvojica igrača iz tima bi morala da se vrate nazad za Beograd, čime bi se dodatno zakomplikovala situacija, ali na svu sreću do toga na kraju nije došlo.

Sve u svemu, Srbija će se na kraju kvalifikacionog ciklusa u nedelju od 13:00 časova sastati sa Švajcarskom, a u slučaju pobede i poraza Gruzije od Finske, mogla bi čak da ugrabi i prvo mesto u grupi, što je sada manje važno.

Video: Dejvis morao van terena posle duela sa Nikolom, čekaju ga pregledi: Jokić baš donosi tugu Lejkersima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Razumna i pametna odluka

    20. februar 2021 | 09:25

    Sada Švajcarcima pokazati silu od prvog do zadnjeg minuta.

  • Jović

    21. februar 2021 | 03:24

    Neka odmore,treba im snaga da prođemo kvalifikacije za Olimpijadu i na samoj Olimpijadi. Oni su svakako u planu za sledeće akcije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA