≫ 

Šok u Podgorici, Crnogorci ostali bez plasmana na Eurobasket!

"Sokolovi" poraženi od Francuza koji idu dalje uz Britance i Nemce

  • 10
matijas lesor Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je na svom terenu od Francuske rezultatom 73:71, a to znači i da se nisu kvalifikovali na Eurobasket naredne godine. Takvom ishodu je i te kako doprineo i trijumf Velike Britanije protiv Nemačke, i to trojkom u poslednjoj sekundi, čime je Crnogorcima dodatno bio otežan posao u utakmici sa "Trikolorima" - pobeda im je bila imperativ.

Imali su "Sokolovi" situaciju u svojim rukama, bila im je potrebna pobeda za nadu u plasman dalje, a vodile su ih dalje dve u poslednja dva meča, međutim izgubili su već ovaj prvi sa Francuzima i sebi zatvorili vrata kontinentalne smotre.

Meč je odigran u hali "Bemaks" u Podgorici, gde je domaći tim vodio gotovo čitav meč, ali je skupo platio kratak period nešto slabijeg izdanja, kada su gosti "istopili" dvocifrenu razliku i uveli meč u neizvestan finiš.

Predvođeni iskusnim Ertelom i Albisijem, uz doprinos Lesora i ostalih, izabranici Vensana Kolea su preokrenuli i do kraja sačuvali minimalnu prednost, samim tim obezbedili plasman na Eurobasket.

Podsećamo da je Nemačka iz ove grupe, iako poslednja, prošla dalje jer je jedan od četiri domaćina šampionata, a dalje ide i Britanija koja kolo pre kraja ima skor 3:2, dok pobedu više imaju Francuzi.

Crna Gora je treća sa učinkom 2-3.

Pomenimo još i to da su u poraženom timu najefikasniji bili Petar Popović sa 17 poena, te krilni centar Mege Marko Simonović sa 16 poena.

Kod Francuza, Ertel je pravio razliku na terenu sa 16 poena i 4 asistencije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sektas

    21. februar 2021 | 08:17

    koga briga sto su ispali..

  • pit bull

    21. februar 2021 | 00:13

    Idemooooo sinji sokolovi,ali na kup Mila Djukanovica hahahahhahaha

  • Boske100

    21. februar 2021 | 00:00

    Ma u šoku sam, mislim kao i uvijek kada 🇧🇦🇭🇷🇲🇪🇲🇰🇸🇮 izgube. MA SAMO SRBIJA!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA