Još jedan stranac u KLS ligi, Radnički doveo Amerikanca

Kragujevčani se bore za opstanak u KLS ligi, a zbog problema sa igračima prinuđeni su da dovedu stranca

  • 0
Volter Mekbrajd Foto: KK Radnički

Američki košarkaš Volter Mekbrajd potpisao je ugovor sa Radničkim iz Kragujevca do kraja sezone, saopštio je srpski tim. Mekbrajd je došao u Radnički iz makedonskog Crnog Drima iz Struge, kao zamena povređenom Andreji Stevanoviću. Ima 24 godine, visok je 188 centimetara i igra na pozicijama jedan i dva. Pre dolaska u Evropu, tri sezone je nosio dres Univerziteta Nortvud u drugoj diviziji NCAA lige, gde je prosečno postizao 13 poena po utakmici.

Nije jasno zašto je ovaj tim iz Kragujevca doveo stranca, a ne recimo pružio šansu nekom junioru. Radnički nema šanse za ulazak u Superligu, ali je u zoni za ispadanje, pa je to možda motiv dovođenja stranca, ali bez obzira na sve nije dobar razlog.

Postavlja se pitanje koja je poenta angažovanja stranaca u domaćoj KLS ligi gde klub nema nikakav imperativ osim neke ličnog kompleksa pojedinca. Ispasti u drugu ligu nije ništa strašno, bolje i to sa mladim srpskim igračima, nego igrati KLS i biti u sredini tabele sa osrednjim strancima.

- S obzirom da u ovom trenutku imamo problema sa povredama spoljnih igrača, smatrali smo da bi nam dobro došao još jedan igrač u rotaciji, tako da smo nakon kraćeg razmišljanja odlučili da angažujemo upravo Mekbrajda.

- On je u ovih nedelju dana, koliko je sa nama, pokazao da je dobar momak, saigrači su ga brzo prihvatili, a da će biti kvalitetno pojačanje za nas, videlo se već na utakmici sa Pirotom. Nadamo se da će nastaviti da igra u istom ritmu do kraja sezone i da će opravdati naše poverenje -", rekao je generalni sekretar SPD Radnički Ivan Milošević.

Mekbrajd je potpisao ugovor do kraja sezone, uz mogućnost nastavka saradnje.

On je drugi stranac u redovima kragujevačkog kluba ove sezone, pošto je pre njega došao Australijanac Merijal Meding.

Video: Košarkaš Vojvodine ostao bez dresa, pa morao da improvizuje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA