≫ 

Laso ostaje tamo gde mu je najlepše: Real Madrid planira da ponudi novi ugovor svom treneru

A već je deceniju na klupi Kraljevića...

  • 1
Pablo Laso Foto: Nikola Tomić

Punu deceniju se Pablo Laso nalazi na klupi Real Madrida. I ostaće sigurno bar još neku godinu, jer je Kraljevski klub veoma blizu da produži saradnju sa iskusnim stručnjakom. Njemu, inače, sadašnji ugovor ističe 30. juna.

Međutim, predsednik Reala, Florentino Perez je već govorio koliko sam Laso znači razvoju Kraljevića i da mu ni pod kojim uslovima neće dopustiti da ode tako lako.

- Laso je mitska ličnost u našoj istoriji, poput Fernandiza i Lola Sajnca. On je jedan od velikih simbola madridske košarke – rekao je čelni čovek kluba iz španske prestonice.

Šta je sve Laso osvojio sa Realom, teško je nabrojiti. Elem, ukupno 20 pehara se nalazi u vitrinama Madriđana samo za vreme njegovog boravka na klupi. Tu su FIBA Interkontinentalni kup šampiona, dva trofeja Evrolige, pet puta je bio šampion ACB lige, jednom više je slavio u Kupu Kralja, dok je šest puta osvojio i Superkup Španije.

Madriđani su imali veći uspeh samo dok je Pedro Fernandiz bio na klupi. Tada je Kraljevski klub uzeo 27 pehara za 13 godina, a bolji od Lasa je i već pomenuti Lolo Sajnc sa kojim je Real osvojio 22 pehara za 14 sezona.

Video: Borjan: Pokušaćemo da zaustavimo i pobedimo veliki Milan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA