≫ 

Galinarijevih deset trojki vuče Atlantu u odsustvu Bogdanovića, Juta produbila krizu Lejkersa

Golden Stejt sa raspoloženim Karijem slavio na gostovanju Indijani

  • 2
Juta Džez - LA Lejkers Foto: Tanjug / AP

Nekako smo navikli da svakog jutra izveštaj NBA lige počinjemo vešću o tome kako su srpski igrači prošli igrajući za svoje timove. Međutim, noćas se „poklopilo“ da na devet odigranih utakmica nijedan košarkaš iz naše zemlje nije kročio na teren, ali je i pored svega toga bilo nekoliko zanimljivih rezultata.

Krenućemo od Atlante, za koju još ne nastupa Bogdan Bogdanović zbog povrede koju je doživeo pre više od mesec dana. I bez njega, Hoksi su uspeli da se snađu – proradio je sjajni Danilo Galinari koji je postigao čak 38 poena, pa je zajedno sa Tre Jangom koji je ubacio 33 poena vodio domaći tim do pobede protiv Boston Seltiksa, kojima se sada ozbiljno „klima“ plej-of – 127:112.

Seltiski se sada nalaze na osmom mestu Istočne konferencije zajedno sa Njujork Niksima i Majami Hitom, koji dele učinak od 15 pobeda i 17 poraza. Sa druge strane, ova pobeda je Atlanti omogućila da priđe na jedan trijumf od zone plej-ofa i trudiće se da se tu zadrže do oporavka srpskog košarkaša.

Večerašnji meč, Atlanta je prelomila još tokom prvog poluvremena kada je ubacila 72 poena i stekla velikih +23. Boston jeste odigrao nešto bolje u nastavku, ali je uspeo samo da ublaži poraz. Najefikasniji kod tima iz Masačusestsa bio je Džejlen Braun sa 17 poena. A kao što smo pomenuli, pričaće se o partiji Galinarija za Hokse, pošto je Italijan postigao deset trojki iz 12 pokušaja ove noći.

Juta polako, ali sigurno prerasta u glavnog kandidata za čelnu poziciju u Zapadnoj konferenciji. Ima još dosta da se igra, ali se čini da Los Anđeles Lejkersi neće uspeti da ponove uspeh iz prethodne sezone i da će morati sa nekog nižeg stepenika da krenu u pohod na novi prsten. Lebronova družina vezala je četvrti poraz i sada joj je ugroženo i treće mesto – 114:89.

Može se reći da je i ovde susret prelomljen već tokom prvog poluvremena, nakon kojeg je Juta stvorila višak od 16 poena. Dobro odigrana treća četvrtina samo im je dala „odušak“ i Džezeri su lako priveli meč kraju u svoju korist.

Dva igrača podelila su ulogu najefikasnijeg u Juti – Džordan Klarkson i Rudi Gober ubacili su po 18 poena, dok je na drugoj strani „usamljen“ bio Lebron Džejms koji gotovo da nije imao podršku ostalih, pošto je ubacio 19 poena uz četiri skoka i četiri asistencije.

Od ostalih rezultata vredi izdvojiti iznenađujući poraz Finiks Sansa protiv Šarlota na domaćem terenu. Timu iz Arizone ovaj neuspeh neće puno škoditi, ali će Hornetsi uzdignutih ruku slaviti, pošto su nakon navedenog trijumfa povećali svoje šanse za plej-of – 121:124.

Nije pomoglo ni to što je Devin Buker ubacio čak 33 poena na ovom susretu i tako potvrdio da se nalazi u izvanrednoj formi. Na drugoj strani, Malik Monk je pomalo iznenađujuće „sasuo“ čak 29 poena uz dva skoka i tri asistencije i bio je protagonista trijumfa Hornetsa.

U ostalim mečevima, drame je bilo u Čikagu gde su Bulsi tek nakon produžetka slavili protiv Minesote, a pobedu je ostvario i Golden Stejt na gostovanju Indijana Pejsersima uz dobru partiju Stefa Karija, koji nije blistao na šutu za tri poena (1/11), ali je sa svoja 24 poena uz osam skokova i osam asistencija pomogao Ratnicima da zadrže hod u borbi za najboljih osam na Zapadu.

NBA REZULTATI

Atlanta – Boston 127:112

Klivlend – Hjuston 112:96

Indijana – Golden Stejt 107:111

Čikago – Minesota 133:126 (posle produžetka)

Majami – Toronto 116:108

Nju Orleans – Detroit 128:118

Oklahoma – San Antonio 102:99

Finiks – Šarlot 121:124

Juta – Los Anđeles Lejkers 114:89

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Pogledajte fintu i strahovito zakucavanje Jokića za konačni pad Portlanda: Kao pored čunjeva!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA