Kajri Irving poziva na promenu logoa NBA lige, želi da se na njemu nađe silueta Kobija Brajanta

Trenutni logotip je u upotrebi od 1969. godine

  • 2
Kobe Bryant, Kobi Brajant

Foto: Tanjug/AP

Jedan od najboljih košarkaša Bruklin Netsa, Kajri Irving veoma je cenio i poštovao lik i delo Kobija Brajanta. Mnogim košarkašima je čuvena „Crna mamba“ bila idol, zbog koje su prevashodno i počeli da se bave sportom pod obručima.

Više od godinu dana nakon njegove tragične smrti, Kajri Irving je pozvao čelnike NBA lige da promene svoj logo i da se na njemu nađe silueta Kobija Brajanta. Uz to je svima poslao i kratku poruku.

- Ovo mora da se desi, nije me briga šta bilo ko kaže. Crni kraljevi su sagradili ovu igru – piše na Instagram objavi Irvinga.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Kyrie (Kaire) (@kyrieirving)

 

Aktuelni logo NBA lige u upotrebi je još od 1969. godine, a na njemu se nalazi legendarni Džeri Vest koji je od 1960. do 1974. godine nastupao za Lejkerse. Smatra se da je on jedan od najboljih igrača na poziciji "dva" svih vremena.

Kada pogledamo karijeru Kobija Brajanta, on je za Jezeraše nastupao od 1996. do 2016. godine, a šampionski prsten je osvojio ukupno pet puta. Život je izgubio u padu helikoptera u kojem je stradala i njegova ćerka, kao i sedam drugih osoba. Imao je samo 41 godinu.

Video: Šampionski NBA prsten Kobija Brajanta izlazi na aukciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dax

    25. februar 2021 | 15:18

    "CRNI kraljevi su sagradili ligu" . I sad on kao nije rasista i ne nipodastava bele igrace?! Nema vecih rasista od crnaca!!!

  • Vule

    25. februar 2021 | 16:25

    Ja sam siguran da čekaju da umre Džordan i da stave njegovu siluetu na logo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA