≫ 

Valensija demolirala Zenit uz perfektnog Kalinića, CSKA umalo ispustio +25, trijumf Lučića i Bajerna

Nikola je za nešto manje od 26 minuta provedenih na terenu imao 5/5 za dva poena i 2/2 sa slobodnih bacanja - nepogrešiv!

  • 0
Nikola Kalinić Foto: Youtube/Printscreen

Košarkaši Valensije trče ravnopravnu trku sa svim ostalima za Top 8 Evrolige pošto su u 26. kolu totalno nadigrali ekipu Zenita na gostovanju sa 91:62, uz sjajnu partiju Nikole Kalinića koji je došao do dabl-dabl učinka u Rusiji.

Tim iz Sankt Peterburga je bio ravnopravan u prvih 20 minuta, ali onda je doživeo totalni debakl u drugom poluvremenu gde mu je Valensija dozvolila samo 21 poen ukupno!

Kalinić je odigrao sjajnu partiju, te došao do dabl-dabl učinka od 12 poena i 10 skokova uz šest asistencija i dve ukradene lopte.

Nikola je za nešto manje od 26 minuta provedenih na terenu imao 5/5 za dva poena i 2/2 sa slobodnih bacanja - nepogrešiv!

Od njega je bio efikasniji samo najefikasniji igrač meča, a to je Bojan Dubljević koji je, sa 19 poena, šest skokova i dve asistencije, uz Kalinića bio motor pobedničke ekipe.

Napadački, Zenit je totalno podbacio, a svetla tačka je bio Pojtres sa 12 poena, pa je uz bivšeg asa Crvene zvezde, Bilija Berona sa 11 poena, bio jedini sa dvocifrenim učinkom kod domaćina.

CSKA je u Pireju umalo prokockao 25 poena razlike, ali je uspeo da slavi protiv Olimpijakosa sa 75:74.

Moskovljani su od prvog sekunda imali prednost i samo su je povećavali do rekordnih +25 početkom drugog poluvremena.

Domaćin je pokušavao, polako otkidao parče po parče i stigao do vođstva, prvog u meču, na samo dva minuta do kraja. Klackalica i pet mini preokreta, kao u taj-brejku tenisa, ipak su "armejcima" donelo pobedu.

Najefikasniji igrač meča je bio Mekisik iz Olimpijakosa sa 24 poena, ali nije mogao protiv Džejmsa sa 15, Vojtmana sa 14 i Bolomboja sa 10 poena koji su zajednički snagama gosta doveli do trijumfa.

Vladimir Lučić Foto: Marko Jovanović

Bajern je u Minhenu bio bolji od Makabija sa 72:70, a u domaćem sastavu solidan meč je odigrao Vladimir Lučić koji je ubacio šest poena uz tri skoka i dve asistencije. Boldvin je među Bavarcima bio najbolji sa 16 poena uz po pet asistencija i skokova, dok je najefikasniji igrač meča bio iz poraženog tabora, Žižić, koji je stao na dabl-dablu od 18 poena i 10 skokova.

U pobedi Olimpije nad Himkijem u Milanu mogli smo videti četiri poena i jedan skok Vladimira Micova, a "manekeni" su se ipak najviše oslonili na Šildsa i Datomea koji su postigli 17 i 15 poena. U protivničkom ekipi, Miki je imao dabl-dabl sa 23 poena i 11 skokova.

Real Madrid je diktirao tempo u glavnom gradu Španije i na kraju slavio protiv Žalgirisa sa 70:58.

U "kraljevskom" timu viđena je jedna dobra partija Gabrijela Deka koji je završio sa 14 poena i šest skokova, ali ne baš efikasna utakmica uslovila je to da su samo pet košarkaša u dva tima imala dvocifreni učinak, i ne veći od upravo pomenutog Argentinca.

Video: Veselin Jevrosimović: Duplantis je atletski Novak Đoković

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA