≫ 

Dabl-dabl Nikole Jokića nije nagrađen pobedom, Fakundo Kampaco promašio trojku za trijumf

Ni Luka Dončić i Dalas Maveriksi nisu blistali prethodne noći

  • 0
Nikola Jokić Foto: Tanjug / AP

Košarkaši Denvera ne mogu nikako da pronađu odgovarajući ritam i vežu nekoliko pobeda u NBA ligi, čime bi sebi znatno olakšali borbu za mesto u plej-ofu. Jokićev sastav večeras je poražen od jednog od slabijih timova Istočne konferencije nakon velike drame, a Fakundo Kampaco propustio je priliku da uz zvuk sirene postigne trojku iz kontre za trijumf i tako postane heroj tima iz Kolorada – 110:112.

Srpski košarkaš nastavio je sa solidnim partijama, pošto je ubacio 24 poena uz 11 skokova, a na sve je dodao sedam asistencija, pa je bio na samo tri podeljene lopte od novog, 49. tripl-dabla u karijeri. Opšti je utisak da je u samoj završnici mali broj akcija išao preko Jokića, što je na kraju uticalo na konačni ishod utakmice. Za to vreme, Džamal Marej, Fakundo Kampaco i Majkl Porter Džunior imali su dosta otvorenih, promašenih šuteva.

Uglavnom kroz čitav susret videli smo veliku borbu. Vašington je tek u drugoj četvrtini uspeo da se odlepi na dvocifrenu prednost (+12), ali su se Nagetsi brzo vratili i uveli meč u novi egal. Gotovo da se igralo koš za koš,  što je, ispostaviće se, više odgovaralo ekipi iz prestonice SAD-a.

Ušli su Vizardsi sa tri poena zalihe u poslednja dva minuta posle teškog pogotka Bredlija Bila. Denver je uspeo tu prednost delimično da istopi u neizvesnoj završnici, a Jokić je posle defanzivnog skoka poslao Džamala Mareja u kontru. Ovaj je prosledio loptu do Kampaca, koji je promašio već pomenutu trojku.

Kada se podvuče crta, najefikasniji u timu Denvera bio je upravo Džamal Marej sa 34 poena uz šest skokova i šest asistencija, a pratio ga je Nikola Jokić. Solidan je bio Majkl Porter Džunior sa dabl-dablom od 18 poena i 10 uhvaćenih lopti. Na drugoj strani, videli smo novu dobru partiju Bredlija Bila, koji je postigao 33 poena uz po četiri skoka i podeljene lopte saigračima. Rui Hačimura je meč završio sa 20 poena, pet skokova i dve asistencije.

Noćas se nije proslavio ni Dalas, koji je na gostovanju u Filadelfiji postigao tek 97 poena. Seventisiksersi su meč prelomili još tokom treće četvrtine, kada su otišli na skoro +20, što je na kraju bila nedostižna prednost za Dončića i družinu – 111:97.

Upravo Dončić nije blistao i pokazao svoju prepoznatljivu igru noćas. Postigao je „svega“ 19 poena uz tri skoka i četiri asistencije, što jeste zaista impresivan učinak za NBA ligu, ali daleko je od onoga na šta nas je slovenački košarkaš navikao. Džoel Embid je sa druge strane bio najefikasniji u Filadelfiji, završivši meč sa 23 poena uz devet skokova i četiri asistencije. Boban Marjanović imao je sedam poena uz čak 12 skokova.

Govoreći o ostalim susretima, Milvoki je u neizvesnoj završnici savladao Nju Orelans (129:115) uz fantastičnu partiju Janisa Adetokunba, koji je postigao 38 poena uz deset skokova i četiri asistencije. Pokušavao je da mu parira Zajon Vilijamson na drugoj strani sa 34 poena, osam skokova i šest podeljenih lopti, ali ga je „poklopio“ još jedan igrač domaćih, Kris Midlton koji je postigao 31 poen uz sedam uhvaćenih i šest podeljenih lopti saigračima.

Njujork Niksi uništili su Sakramento na svom terenu (140:121), Memfis je došao do ubedljive i neočekivane pobede nad Los Anđeles Klipersima (122:94), dok je Bruklin lako izašao na kraj sa Orlandom (129:92).

NBA REZULTATI

Filadelfija - Dalas 111:97

Bruklin - Orlando 129:92

Njujork - Sakramento 140:121

Memfis - Los Anđeles Klipers 122:94

Denver - Vašington 110:112

Milvoki - Nju Orleans 129:125

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Protivnik bez recepta, Denver gledao samo u Nikolu: Ljuti Jokić bombardovao koš Portlanda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA