Laso ostao u čudu: „Igrači me pitaju jesam li video meč gde tim nije izveo nijedno slobodno bacanje“

Real Madrid je i pored toga ubedljivo slavio protiv Žalgirisa

  • 0
Pablo Laso Foto: Nikola Tomić

Evroliga je nekako sinoć ostala u senci svih dešavanja na fudbalskim terenima širom Evrope, gde je vođena borba za prolazak u osminu finala Lige Evrope. A na meču između Real Madrida i Žalgirisa, koji je Kraljevski klub lako rešio u svoju korist (70:58), videli smo jedan prilično zanimljiv podatak.

Naime, Kraljevići su bili zaista sjajni na šutu za dva i za tri poena, gde su začudo imali identičnih 14/29, ali jedna stvar u statistici zaista „bode oči“. Real Madrid nije izveo nijedno slobodno bacanje! Sa druge strane, Žalgiris je samo 12 puta otišao na liniju za slobodna bacanja, a bio je perfektan.

Tek, treba pomenuti da je utakmicu vodio jedan srpski arbitar – Milivoje Jovčić, zajedno sa dobro poznatim Damirom Javorom i Kristapsom Konstantinovsom. Real Madrid je rezultatski u korist rešio tri od četiri četvrtine.

Stoga, sasvim jasna je reakcija Pabla Lasa, kada je video papir sa statističkim podacima. Jednostavno ni sam nije mogao da veruje da njegova ekipa nije išla da šutira penale apsolutno nijednom.

- Prvi put u životu vidim utakmicu u Evroligi gde jedan tim nije izveo nijedno slobodno bacanje. Pitam vas, jer su me igrači u svlačionici pitali da li sam ikada u životu video utakmicu gde ekipa nije išla na liniju penala jedan, jedini put. Ali ovo me natera da se zamislim, jer ću otići ponovo tamo, kod svojih igrača i moraću nešto da im kažem. Ali za ovo nemam nikakvo objašnjenje – prokomentarisao je utakmicu Laso.

Video: Rade Krunić: Večeras sam više video dobru Zvezdu, nego loš Milan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA