Otkriveno zbog čega je Trinkijeri tužio Partizan: Dug za porez aktivirao klauzulu!

Italijan je prilikom potpisa ugovora imao klauzulu da crno-beli u Italiji plaćaju porez u njegovo ime

  • 22
Andrea Trinkijeri, KK Partizan Foto: MN Press

Dan nakon što se u javnosti pojavila vest da je Andrea Trinkijeri tužio Partizan i  a traži novac i za treću godinu ugovora, stiže i objašnjenje zbog čega se italijanski stručnjak odlučio na ovakav potez!

Naime, "Sportski žurnal" javlja da je agencija "Vaserman", koja zastupa Trinkijerija, podnela tužbu Košarkaškom arbitražnom tribunalu (BAT) zbog toga što Partizan nije izmirio poreske obaveze.

Crno-beli su se, prilikom potpisa ugovora, obavezali da porez plate u Italiji, zemlji čiji je Trinkijeri državljanin i gde je dužan da izmiruje poreske obaveze, te da je u ugovoru navedena klauzula da ako Partizan to ne urade u predviđenom roku, biće aktivirana potraživanja iz treće godine ugovora.

Trinkijeri navodno od Partizana potražuje oko 700.000 evra, uz obračunavanje određene zatezne kamate na godišnjem nivou ukoliko bude kašnjenja prilikom isplate.

U sezoni 2018/19 Partizan je s Trinkijerijem na klupi uzeo Kup Radivoja Koraća, a bio je i polufinalista Jadranske lige, odnosno finalista Superlige. Naredna, odnosno takmičarska 2019/20 imala je potencijal da bude istorijska.

Partizan je imao obezbeđeno prvo mesto u Jadranskoj ligi, ali i prednost domaćeg terena u Evrokupu do kraja takmičenja, a u rukama i pehare za osvajače ABA Superkupa i Kupa Radivoja Koraća. Ali, onda se desila pandemija korona virusa i sezona je prekinuta. Trinkijeri je zatim odlučio da prihvati ponudu Bajerna i saradnja je završena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamoneko

    1. mart 2021 | 11:39

    Potražuje 700.000 evra Pa kolika mu je bila plata?! Čovek bio sezonu u klubu i to ne celu.. I teško da baš baš ni jednu platu nije dobio za to vreme

  • CRNI

    1. mart 2021 | 12:23

    Kakve ugovore prave ovi indijanci u Partizanu? Pa zar nije logično da kada trener sam napusti klub, odlazi bez ostatka ugovora. Valjda u slučaju kad dobije otkaz, onda ima pravo na sve pare iz celog ugovora? Znači ili je čovjek otjeran, ili su ovi u upravi toliko nepismeni da su napravili očajan ugovor na štetu kluba. A možda je i jedno i drugo...

  • Zoki ZH

    1. mart 2021 | 12:27

    Koliko je ovo rukovodstvo Partizana nesposobno, vidi se na svakom koraku. Navikli da uzimaju pare od drzave lopatom, pa ih nije briga kakav ugovor će da zaključe sa nekim. Tako je u fk i u kk. I onda im svi krivi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA