≫ 

"To jako dugo traje, i još nije kraj": Zvezda u problemu, Radonjić želi dobru igru protiv Bajerna

Trener Zvezde i dalje nema kompletan tim na okupu, ali sprema ekipu da pokaže dobru igru

  • 2
Dejan Radonjić

Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde nastavljaju u utorak takmičenje u Evroligi, očekuje ih utakmica 27.kola najelitnijeg klupskog takmičenja, protiv Bajerna u Beogradu.

Crveno-beli i dalje nemaju mnogo vremena za pripremu utakmice protiv ekipe koja ove sezone igra odlično u EL i u nemačkom šampiuonatu.

Ekipa je u ponedeljak trenirala u hali „Aleksandar Nikolić“ u popodnevnim časovima, a meč sa Bavarcima otvara novo “duplo kolo” Evrolige u kome ekipa Crvene zvezde gostuje i Olimpijakosu u Pireju (petak).

U prvom meču u Minhenu Bajern je slavio 74:59 i to je bila prva pobeda ekipe iz Minhena u duelima sa crveno-belima (trenutni skor 3-1 za Crvenu zvezdu).

Nakon izuzetno teškog perioda u kome trener Dejan Radonjić nije mogao tokom celog februara da računa na veliki broj igrača na treninzima i utakmicama, situacija se postepeno popravlja, a u trenažni proces polako se vraćaju igrači koji su u prethodnom periodu bili zaraženi Covidom-19.

Video: Kako je Trinkijeri poslao Partizan u pohod na Kup?

Sa takvim problemima, cilj za Crvenu zvezdu ostaje isti, da odigra dobru takmičarsku utakmicu u utorak uveče.

Trener KK Crvena zvezda mts Dejan Radonjić prvo se osvrnuo na sve ono što se dešava ekipi koja je igrala bez petorice igrača u izuzetno jakom ritmu u februaru, osvojila kup, imala šut za pobedu protiv Zenita, i nosila se sa Žalgirisom do poslednjih 10 minuta utakmice:

- Nije novost sve ovo što nam se dešava ali najveći problem je – što dugo traje! To jako dugo traje, i još nije kraj. Stvarno smo uspevali da pronalazimo rešenja i da budemo konkurentni da igramo dobro, i manje – više sam zadovoljan sa time, ali dugo traje. Nadam se da ćemo da budemo i dalje konkurentni i da sačekamo da vidimo kako se razvija situacija.

- Čeka nas utakmica sa Bajernom odličan protivnik koji igra dobro - rekao je trener crveno-belih koji je dodao da situacija oko igrača koji su praktično propustili sve utakmice u februaru nije još uvek najjasnija, i da će se odluke donositi iz dana u dan.

Meč u hali “Aleksandar Nikolić” igra se u utorak od 20.45 časova bez prisustva publike. Put za Atinu planiran je za četvrtak.

Video: Radonjić emotivan posle Kupa: Mnogi nisu ovo očekivali od nas, ali na Zvezdu uvek morate da računate

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    1. mart 2021 | 23:30

    Trajalo je i kada je trener bio Obradović. Čemu onda promena trenera, ako se porazi pravdaju na ovaj način i ako je poenta biti konkurentan. Zvezda je sa Obradovićem u EL bila još konkurentnija i samo slepac ne vidi da su borbenost i uopšte voljni momenat kod igrača bili na mnogo višem nivou. Sada igrači deluju kao probušene gume. Obore glave i odrađuju utakmice. Obradović je daleko od najboljih evropskih stručnjaka ali kada je već doveden trebalo je istrpeti neke stvari i zadržati igrački kadar i naredne sezone. To bi bila preozbiljna ekipa čak i u okvirima EL, a teško da ne bi osvojla ABA ligu ove godine sa svim problemima sa kojiam se suočavala. Čović je izgubio kompas u potpunosti, razjurio gomilu igrača, promenio trenera i kako za sada stvari stoje nešto ozbiljnije će moći da se pravi tek od iduće godine. Upitna je i ABA liga, ali čemu uostalom i igranje u EL na ovom nivou.?

  • X

    2. mart 2021 | 12:00

    Највећи проблем ове године је тај што је аба изузетно слаба и то не види само онај ко неће,звезду успе да намучи последњепласирани сплит,партизан изгуби од задра који је исто на дну табеле,мега,морнар и будућност су екипе које су константе и губе само од јачих од себе,није овде крив ни обрадовић ни радоњић,евролига је превише елитно такмичење за ове идиоте,не сећам се да је било ко са Балкана у претходних 10 година урадио нешто у Ел осим Партизана,тако то иде кад се праве вештачке екипе и доводе не проверени странци,Партизан је тад створио један феноменалан систем,сви играчи су гинули за дрес,иста ствар је била и са југопластиком,кукоч,дражен...То су екипе које су остављале траг у европи,мега је вероватно најбоља екипа тренутно што се тиче одабира играча,мали петрушев је сјајан,симоновић одличан,тепић који искуством доноси нешто,тек тек по који странац да направи разлику у квалитету,е то је Тим!А не екипа која у стартној петорци има 4 странца и једног Србина,Кад Партизан и Звезда схвате да странци не доносе клубу ништа већ да само узимају паре и касније бивају продавани у већи клуб,кад буду улагали у децу клуба,тад ће можда и да се оде на тај ф4 поново иако је он тренутно мисаона именица...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA