≫ 

Rok scena Beograda se oprašta od "Svetog Save": Partibrejkersi i "Orgazam" poslali poslednji pozdrav

Zoran Kostić Cane i Srđan Gojković Gile bili su drugovi sa preminulim košarkašem

  • 1
Cane Partibrejkers, Milenko Savović Foto: Nikola Tomić, Marko Todorović

Milenko Savović, legendarni košarkaš Partizana koji je preminuo u ponedeljak 1. marta bio je, osim košarke, i živa legenda rok svirki po Beogradu osamdesetih godina.

Tada su nastajale grupe takozvanog novog talasa Yu roka, a Savović je redovno išao na koncerte tada bendova u usponu i družio se sa muzičarima.

Malo ko zna da je Savović išao u školu (11 .beogradsku gimnaziju) sa Srđanom Gojkovićem Giletom, osnivačem rok benda "Elektirčni orgazam". Bio je svedok nastajanja novog talasa Yu rok scene kada su se pojavili Šarlo Akrobata, Idoli, Električni orgazam, EKV, Disciplina kičme, itd, a sa svima njima se Savović van košarke družio u kultnom klubu "Akademija"

- Sava je bio jedan od mojih najbližih prijatelja. Znali smo se od prvog razreda gimnazije. Bio je vrhunski sportista, ali što je još važnije, bio je sjajan čovek - rekao je Srđan Gojković Gile lider Električnog orgazma za "Blic".

Njih dvojica su se sve vreme Savovićeve borbe sa korona virusom čuli i dopisivali.

ELEKTRICNI ORGAZAM Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Bili smo na vezi do pre nekoliko dana. A onda je prestao da odgovara na poruke. Iskreno, plašio sam se da bi ovo mogao da bude ishod. Ali sam verovao do kraja da će biti dobro. Bile su to kratke poruke koje smo razmenjivali poslednjih dana. Bodrio sam ga, a on mi je govorio kako je umoran. Želeo sam da zna da sam tu, da mu pružam podršku. Nisam želeo da ga zamaram dugim razgovorima. Nažalost, dogodio se ovakav ishod.

Osim njega i Zoran Kostić Cane frontmen Partibrejkersa osavo je sliku sa Milenkom Savovićem na fejsbuk stranicu uz poruku

- Poslednji podrav Milenku Savoviću od Brejkersa.

 

Objavljuje PartibrejkersPonedjeljak, 1. ožujka 2021.

Video: Legenda Partizana Milenko Savović o nadimku Sveti Sava i druženju sa rok zvezdama

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA