≫ 

"Uvek kažem da mi je on dao najlakših 20 poena ikada": Jokić se podsetio okršaja sa Timom Dankanom

Srpski košarkaš bio je zadovoljan pobedom ostvarenom u Čikagu

  • 0
Nikola Jokić Foto: Youtube / Printscreen

Denver Nagetsi su u noći za nama upisali novu pobedu u NBA ligi, a Nikola Jokić zaustavio se na samo jednu asistenciju do tripl-dabl učinka, pritom ubacivši 39 poena. Uz trijumf na nezgodnom gostovanju, ekipa iz Kolorada preskočila je Golden Stejt Voriorse i sada se nalazi na sedmom mestu Zapadne konferencije, a gotovo da može da „nanjuši“ San Antonio i Portland.

Kao što je to inače slučaj, Nikola Jokić nije želeo da preuzme zasluge za pobedu svog tima. Ističe srpski košarkaš da je u poslednjoj deonici u kojoj je postigao 17 poena samo želeo da bude malo agresivniji, pa su zbog toga izostali pasovi ka saigračima.

- Bili smo pomalo smotani, mislim da sam hteo da budem agresivniji, da promenim ritam. I uspeo sam u tome, to mi je bilo na umu. Mislim da su rivali samo prestali da me udvajaju ili su to činili sa ogromnim zakašnjenjem. Zato sam igrao jedan na jedan u poslednjoj četvrtini, nemam nikakav ustaljeni ritam po kojem igram tokom susreta – istakao je Nikola Jokić.

Video: Pocepao Jokić mrežicu Bulsa: Maestralno zakucavanje našeg centra

Trener Majkl Maloun je na odvojenoj konferenciji govorio o tome koliki je Tim Dankan imao uticaj na igru u NBA ligi, a sam Nikola Jokić ističe da je čuveni igrač San Antonija i njemu bio jedan od uzora.

- Mnogo me je insiprisao, ne samo pre nego što sam došao ovde, već i u poslednjih nekoliko godina. Često gledam njegove snimke, na koji način on igra... Uostalom, igrao sam protiv njega i uvek kažem da mi je on dao najlakših 20 poena ikada. Kao da nisam bio na terenu, a to je bila njegova poslednja sezona. Mogu samo da zamislim kakav je bio na vrhuncu. Mislim da je u svakom trenutku znao šta radi, kako da manipuliše odbranom rivala. Pravi je uzor – rekao je srpski igrač.

Zaključuje da na terenu i ne oseća kada nema Džamala Mareja, jer se fokusira isključivo na igru i nije mu bitno da li se on nalazi na parketu ili ne.

- I da i ne. Možda nam neko nedostaje, ali ko god da igra i ne greši, meni je svejedno. Naročito u poslednjoj četvrtini, bilo nam je potrebno da malo usporimo i da ne gubimo lopte. Mislim da Monte dobro vodi tim iz senke, tako da nemam neki pritisak na sebi kada je Džamal na klupi – dodao je Jokić.

Video: Magični Jokić se sa 39 poena zaustavio na asistenciju od tripl-dabla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA