≫ 

Trinkijerijev povratak na mesto starih uspeha: Može li Zvezda da iznenadi Bajernovu mašineriju?

Nekadašnji trener crno-belih pokušaće da ostvari novu pobedu protiv kluba sa Malog Kalemegdana, ovoga puta u ulozi stratega Bajerna

  • 7
Andrea Trinkijeri, KK Partizan

Foto: MN Press

Navijači Partizana sigurno bi voleli da sada kod sebe poseduju mašinu za vraćanje vremena. Otprilike u ovo doba pre samo 365 dana, crno-beli su se borili za prvo mesto na tabeli ABA lige pred plej-of i planirali su na koji način će se suprotstaviti Uniksu u četvrtfinalu Evrokupa. Sve sa Andreom Trinkijerijem na klupi.

Italijanski stručnjak napravio je pravo malo čudo u Partizanu. Sa njim su crno-beli ređali pobede i onda kada se malo ko tome nadao. Između ostalih, pala je i ekipa Virtusa u Bolonji, kao potvrda da se sve radi baš kako treba. Igrači su na pravi način ispratili Trinkijerijeve metode i u svlačionici je vladala odlična hemija.

A onda – korona. Malo po malo, evropske zemlje, uključujući Srbiju, shvatile su da je vrag odneo šalu. Košarka je odolevala samo još ponegde, pre nego što je i definitivno ugašena nada da će sezona biti privedena kraju. Usledilo je veliko razočaranje u crno-belom taboru, promakla je ogromna šansa da se ponovo domognu Evrolige, pošto je čelni čovek takmičenja, Đordi Bertomeu istakao da proširivanja neće biti.

Andrea Trinkijeri, Miloš Teodosić

Foto: Marko Jovanović

Nakon ove propale šanse, Andrea Trinkijeri odlučio je da je vreme da krene dalje. Minhenski Bajern poslao mu je primamljivu ponudu, želeo je da sa iskusnim trenerom krene u novu sezonu i ponovno građenje tima. Može se reći da je u potpunosti doneo ispravnu odluku. Ali, crno-beli i italijanski trener nisu se rastali u najboljim odnosima, što pokazuju vesti koje stižu u poslednjih nekoliko dana.

Naime, Trinkijeri je odlučio da tuži Partizan i da traži da mu se isplati čitava suma koja mu je bila namenjena za ovu sezonu. Italijanski stručnjak nije bio spreman da oprosti ni dinar svom bivšem klubu, pa će ga ta priča svakako pratiti na novom povratku u glavni grad Srbije.

A kada je reč o njegovom novom klubu, na samom početku, rezultati Bajerna predstavljali su pravo iznenađenje za sve, ali ne i za one koji su pratili kako Andrea Trinkijeri vodi beogradski Partizan tokom minule sezone. Ali, malo po malo, Bavarci su zahtevali sve veći respekt i trenutno su ozbiljni kandidati za plasman u plej-of Evrolige. Imaju 15 pobeda i 10 poraza, zauzimaju peto mesto na tabeli, a do kraja bi mogli da se izbore i za prednost domaćeg terena.

Zbog toga će im večerašnji meč protiv Crvene zvezde (20.45, Sport Klub 1) biti od ogromnog značaja kada je reč o toj borbi. S tim da će i ekipa Dejana Radonjića imati ogroman motiv da prekine niz poraza, koji u Evroligi seže baš daleko. Toliko, da su košarkaši u crveno-belim dresovima poslednji trijumf upisali još protiv Reala u Madridu 18. januara.

KK Crvena zvezda

Foto: ABA liga / KK Crvena zvezda mts

Jasno je da je na najnoviju seriju poraza najviše uticalo odsustvo ogromnog broja košarkaša zbog bolesti i povreda. Mlade snage poput Alekse Uskokovića i Alekse Radanova uskočili su u pomoć, odigrali su sasvim solidno, što se naročito može reći za plejmejkera Crvene zvezde, koji je bio protagonista osvojenog trofeja na Kupu Radivoja Koraća. Samim tim, deluje da je tim Dejana Radonjića bogatiji za još jedno iskustvo, te da će sa povratkom ostalih moći značajno bolje da parira u preostalim mečevima Evrolige.

Pitanje je samo da li Dejan Radonjić ima magični ključ da zaustavi Andreu Trinkijerija u dvorani „Aleksandar Nikolić“? Jasno je da i sam Trinkijeri ima iskustvo protiv ovakvog Zvezdinog tima, da dobro poznaje mnoge igrače, a njihova prednost je i to što će se igrati pred praznim tribinama. Treneru Zvezde je samo žao što problemi sa njegovim igračima traju previše dugo.

- Nije novost sve ovo što nam se dešava ali najveći problem jeste što dugo traje. To jako dugo traje, i još nije kraj. Uspevali smo da pronalazimo rešenja i da budemo konkurentni, i manje – više sam zadovoljan time, ali dugo traje. Nadam se da ćemo da budemo i dalje konkurentni i da sačekamo da vidimo kako se razvija situacija. Čeka nas utakmica sa Bajernom, odličan protivnik koji igra dobro – istakao je Radonjić.

Ali, nije da šansa ne postoji. Barem da se popravi utisak i napravi dobra podloga za ono što Crvenu zvezdu čeka u završnici nikada neizvesnije sezone u ABA ligi. Svesni su u klubu sa Malog Kalemegdana da ih čeka pakleno vreme pred plej-of, gde će pokušati da se domognu novog učešća u Evroligi. No, do tada, prvo je vreme za okršaj sa Trinkijerijem.

Andrea Trinkijeri će večeras (20.45) s Bajernom gostovati Crvenoj zvezdi u Evroligi u meču koji mu je veoma važan u borbi za plasman u četvrtfinale. Kvota na keca u Pioniru je 2,70, a na dvojku 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Bajern.

Video: Grobari pevali Silovo si Zvezdu, Novice: Pogledajte reakciju Veličkovića i Trinkijerija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gigo RS

    2. mart 2021 | 10:54

    Mesto starih uspeha, pokušaće da ostvari još jednu pobedu... Čovek bi pomislio kako je redovno dobijao Zvezdu a ne gubio po 30 razlike.

  • NSCZ

    2. mart 2021 | 10:59

    A sto grobusi glasaju za Bajern.

  • rezim vas voli

    2. mart 2021 | 11:09

    hahah sacekajte jo smalo..sad ce 1 april pa cemo se saliti o jakoj zvezdi hahahaha..koga ce oni da iznenade, njihovi uspjesi se mejere tako da i minus 20 doje kao veliki uspjeh...sto se tice domace kupus lige..tu cestitke idu sudijama i kss..ocekujem da ce ih trimi po obicaju razguliti sa 25 razlike da se puse do iducega meca...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA