Partizan izbegao sankcije zbog Parahovskog, crno-beli isplatili svog nekadašnjeg igrača

Čitav slučaj završio je pred Košarkaškim arbitražnim tribunalom (BAT)

  • 0
Artisom Parahuski, Parakhouski Foto: Nikola Tomić

Može se reći da Artjom Parahovski nije ispunio baš sva očekivanja u crno-belom dresu, iako je u trenutku kada je dolazio na leto 2019. godine dobio najveći ugovor u novijoj istoriji kluba. Ako je verovati nekim nezvaničnim informacijama, bio je i najplaćeniji igrač ikada u Partizanu.

Međutim, u Beogradu se zadržao samo tri i po meseca, napustio je klub nakon katastrofalnih partija i 1,6 poena u proseku po utakmici u 1,2 skokova za samo 7,8 minuta na pet mečeva Evrokupa. Ništa to bolje nije izgledalo ni u ABA ligi, gde je imao samo tri poena po susretu.

Ali, ugovor je ugovor, pa je Parahovski tražio da mu se isplati sve do poslednjeg dinara preko Košarkaškog arbitražnog tribunala (BAT), koji je 17. februara odlučio da uvede određene sankcije Partizanu. Međutim, kako prenosi Mozzart Sport, ta suspenzija je skinuta, pošto su izmirena sva potraživanja beloruskog košarkaša, pa crno-beli više nemaju nikakva ograničenja kod registracije novih pojačanja u budućnosti.

Nije ovo jedini slučaj sa kojim su u Partizanu morali da se bore u poslednjih godinu dana, pošto je na sličan način otišao Džejms Mekadu, koji je odigrao samo 14 utakmica u ABA ligi, Evrokupu i Kupu Radivoja Koraća za crno-bele. Ni on nije blistao, pa su u Beogradu odlučili da se rastanu i krenu dalje.

Video: Marko Nikolić o Stanojeviću i Lalatoviću pred derbi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA