≫ 

Ovo je najviši košarkaš na svetu: Ima 17 godina, a zakucava sa zemlje bez skoka!

Abidoun Adegoke je već na dobrom putu da postane zvezda sa samo 17 godina

  • 1

Košarkaš iz Nigerije, Abiodun Adegoke postao je internet senzacija nakon što je na svom instagram profilu podelio snimke na kojima trenira.

Pre nekoliko dana, Abidoun je na svom instagram profilu, koji se zove biganaija, podelio jedan od svojih klipova sa treninga u Dubaiju. Na klipu se vidi kako prima loptu u reketu, svojim fizikalijama izdržava kontakte, lako se okreće i zakucava bez skoka na oduševljenje svih pristunih igrača.

Njegov instagram profil takođe poseduje i klip koji je na platformi "TikTok" postavljen od strane "MPac Sports UAE" - programa s kojim trenutno radi Adegoke. Na ovom snimku se vide visoki košarkaš i jedan koji je prosečne visine, Abidoun ovde uspeva da zakuca dok doslovno stoji na zemlji.

Nakon ova dva klipa, mnogi fanovi su uputili komentare i poruke Abidounu u kojima se pitaju koliko on zapravo ima godina, da li stvarno ima 17 ili je znatno stariji? A potom su počeli da upućuju poruke koledž timovima da ga uzmu u svoje redove, pa čak i nekim NBA timovima.

Svojom visinom od nešto više od 236 centimetara, postao bi najviši košarkaš koji je zaigrao u NBA ligi. Na prvom mestu bi zaobišao čuvenog Rumuna, Murešana, koji je bio visoko 231 centimetar. Upravo zbog svoje visine, postao je tema mnogobrojnih razgovora u svetu košarke.

Poređenja radi, Šekil O'Nil koji važi za jednog od najdominantnijih centara u istoriji ove igre, bio je visok "samo" 216 centimetara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    2. mart 2021 | 14:35

    Za igrače iz Nigerije, dobiješ za igrača blanko izvod iz knjige rođenih i upišeš godinu rođenja po potrebi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA