„Vežbali smo akcije sa niskim četvorkama“: Filipovski mora da menja taktiku za Trento zbog povreda

Partizan sutra igra u Italiji vrlo važan meč za plasman u četvrtfinale Evrokupa

  • 9
saša filipovski

Foto: MN Press

Košarkaši Partizana sutra u Italiji igraju jedan od najvažnijih mečeva u ove sezone. Protivnik će im biti ekipa Trenta, a crno-beli moraće da idu na pobedu, ako žele da sačuvaju realne šanse za plasman u četvrtfinale ovog takmičenja i tako produže san oko plasmana u Evroligu.

Ovu italijansku ekipu su još u prvom kolu savladali sa 71:43, što će reći da imaju ključ pobede u svojim rukama. Na ruku crno-belima ide i to što se Trento nalazi u lošoj formi, pošto je poražen na osam poslednjih utakmica u Seriji A, gde im je sada ozbiljno ugrožen opstanak, pošto poslednjeplasirani Vareze ima samo jednu pobedu manje.

Trener Partizana, Sašo Filipovski ističe da ima veliki broj povređenih u svojim redovima. Samim tim, morao je da promeša karte i da menja taktiku za susret sa Italijanima. Na ovom meču neće biti Novice Veličkovića i Vila Mozlija, a vrlo verovatno neće nastupiti ni Erik Mika, pa ni Markus Pejdž.

- Ovaj deo mini priprema smo sa jednim delom ekipe odradili dobro, ali sa druge strane imamo mnogo povređenih igrača u timu. Uprkos tome, prilagodili smo se novonastaloj situaciji, vežbali smo akcije sa niskim četvorkama i nižim igračima na visokim pozicijama. Znamo kakva je situacija, ali igrači koji su zdravi, spremni su za borbu i daće sve od sebe na terenu - izjavio je Filipovski za kluspki sajt.

Kako kaže, mladi igrači su doneli novu energiju u tim i željni su da rade i napreduju, a sa njima rade i individualno.

- Ostatak ekipe se takođe trudi, uz sve rotacije koje su bile potrebne da se izvrše. Mislim da smo spremni i da možemo da odigramo dobru utakmicu. Za pobedu je potrebno da se igra vrhunska odbrana i da igramo kolektivno. Fundamenti odbrane će biti od presudnog značaja, jer Trento igra široko, ima pokretljive petice i četvorke koji šutiraju dobro za tri poena, ali i dosta igrača kreatora igre koji mogu da igraju 1 na 1. Treba odigrati hrabro, disciplinovano, mladi igrači će doprineti svojim elanom i energijom i imaće šansu da pomognu svojoj ekipi. Kolektivnom igrom i borbenošću moramo da nadoknadimo izostanak igrača koji neće biti u timu na ovom meču - poručio je Filipovski.

I igrač Partizana, Uroš Trifunović, koji je u poslednje vreme dobio veće vreme na terenu zbog povreda svojih saigrača, kaže da je jasno da će se protiv Trenta pamtiti samo pobeda i da se na nju mora ići po svaku cenu.

- Svesni smo značaja utakmice protiv Trenta. I mi, kao i oni, imamo dve pobede i dva poraza u Evrokupu, s tim što smo ih na meču u Beogradu pobedili sa 28 razlike i tom pobedom ostvarili dobru prednost u odnosu na njih kada je u pitanju plasman u Top 8, što nam je krajnji cilj i daćemo sve od sebe da to i ostvarimo. Trento sigurno ima želju da nam se revanšira, ali verujem da smo ekipa koja može da ih pobedi dva puta i da imamo kvalitet za plaman u četvrtfinale. Dobro smo trenirali tokom pauze, imali smo vremena da korigujemo neke stvari, što u napadu i odbrani, što individualno. Ovo je za nas utakmica sezone i prilika da se pokažemo - istakao je bek Partizana Uroš Trifunović.

Video: Marko Nikolić o Stanojeviću i Lalatoviću pred derbi

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    2. mart 2021 | 13:50

    Veliki stručnjak. Koncepcija igre i izmene igrača su mu Špansko selo. Pa ovaj ne može ni Čanku da bude do čukljeva. Idi si momak u pipiperšun.

  • XXL

    2. mart 2021 | 12:53

    Mora da mjenja taktiku zbog povrijeda? Inače si imo odličnu taktiku, 6 poraza pa možda pobjeda. Mada ovi iz uprave kažu da radiš "odličan" posao. Ali kako su oni nesposobni ni ti nisi mogao biti bolji...

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    2. mart 2021 | 12:20

    Жестоко се спрема за дерби са Приморском😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA