Dobre vesti pred žreb za Eurobasket: Srbija sigurno u prvom šeširu, drži peto mesto na celom svetu

FIBA objavila najnoviju rang listu nacionalnih timova, košarkašice osme na planeti

  • 3
Marko Gudurić, Vasilije Micić, košarkaška reprezentacija Srbije

Foto: MN Press

Košarkaši Srbije zadržali su petu poziciju na novoj rang listi koju je objavila Svetska košarkaška federacija (FIBA) sa 662 osvojena boda, što znači da će se Orlovi na žrebu za predstojeći Eurobasket, koji će se održati krajem marta, naći u prvom šeširu, pošto se ispred našeg tima od ekipa sa Starog kontinenta nalaze samo Španci.

Sem Srbije, na rang listi se nisu pomerale ni preostale četiri reprezentacije iznad. SAD je očekivano na prvom mestu sa 781,8 poena, prate ih upravo Španci sa 721,3 poena, dok je treći nacionalnim tim Australije sa 667 poena. Iznad Srbije je još samo Argentina, koja ima 0,4 poena više od našeg sastava.

U prvih deset, promene su bile minijaturne. Grčka je preskočila Francusku i tako nam došla tik iza leđa na šesto mesto sa 658,4 osvojena poena, a među najboljih deset se umešala Italija, koja je napredovala dva mesta i izbila na pomenutu desetu poziciju sa 596,4 poena. Zanimljivo od prvih deset selekcija, sedam dolazi iz Evrope.

Govoreći o košarkašicama, Srbija je ostala na nepromenjenom, osmom mestu sa 585 poena, a kada je reč o evropskim timovima, tu su izabranice Marine Maljković na odličnoj, petoj poziciji. U ženskoj konkurenciji su takođe prve košarkašice SAD-a sa 832,9 poena, a prate ih Australijanke sa 714,5 poena i Španjolke sa 690,5 poena.

Video: Kao od šale: Najviši košarkaš na svetu, zakucava sa zemlje bez skoka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dg

    2. mart 2021 | 15:31

    Ove FIBA pozicije su teška smijurija. Dok mi igramo sa ABA igračima i gubimo poene po utakmicama, Australija dobije Filipine, Samou, Fiji itd i diže se na listi.

  • Tomislav Benovic

    2. mart 2021 | 18:27

    Zar je bitno koji smo sesir kad svejedno imamo najbolju ekipu i osvajamo euro :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA